Cyberpunk 2077: Η Sony το αφαίρεσε από το PS Store και δίνει πλήρη επιστροφή χρημάτων

Την αφαίρεση του Cyberpunk 2077 από το PlayStation Store ανακοίνωσε η Sony, ενώ έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή ιστοσελίδα για refunds. Τι απάντησε η CD Projekt RED.

Cyberpunk 2077: Η Sony το αφαίρεσε από το PS Store και δίνει πλήρη επιστροφή χρημάτων

Η Sony αφαιρεί το Cyberpunk 2077 από το PlayStation Store και προσφέρει πλέον πλήρη επιστροφή χρημάτων. Η κατάσταση με τον τίτλο της CD Projekt RED έφτασε στο απροχώρητο και η ιαπωνική εταιρία δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναλάβει δράση.

Τα πολλά τεχνικά προβλήματα του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού σε όλες τις κονσόλες, όπως και το... αλαλούμ που επικράτησε με τα refunds, με πολλούς χρήστες να αδυνατούν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω τα προηγούμενα 24ώρα, πιθανότατα συνέβαλαν σε αυτή την κίνηση.

Το PlayStation δημιούργησε μια ειδική σελίδα για τα Cyberpunk 2077 refunds, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Για όσους επιθυμούν επιστροφή χρημάτων, αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, ακολουθείτε μια σύντομη διαδικασία και δικαιούστε refund. Από εκεί και πέρα, η Sony ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της ότι ο εν λόγω τίτλος αφαιρείται από το Store της μέχρι νεωτέρας.

Η CD Projekt RED, από την πλευρά της, ανάρτησε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα, στην οποία αναφέρει ότι η απόφαση της Sony ήρθε κατόπιν συνεννόησης των δύο εταιριών, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «όλες οι εκδόσεις που έχουν αγοραστεί θα παραμείνουν διαθέσιμες στους κατόχους τους, ενώ τα φυσικά αντίτυπα θα παραμείνουν στα καταστήματα. Όλες οι εκδόσεις πάντως θα συνεχίσουν να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τη σχετική υποστήριξη από την εταιρεία». Τέλος, ο επίσημος λογαριασμός του παιχνιδιού του Twitter στην ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι «γίνονται όλες οι δυνατές ενέργειες για να είναι το παιχνίδι ξανά διαθέσιμο σύντομα στο PS Store».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πώς η Microsoft δεν έχει ακόμα προβεί σε αντίστοιχη κίνηση για τους κατόχους του Cyberpunk 2077 στο XBox.