O κορονοϊός έβαλε «λουκέτο» στη μπύρα Corona

Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα αστείο τελικά έγινε πραγματικότητα, οδηγώντας σε διακοπή παραγωγής μιας από τις πιο διάσημες μπύρες στον κόσμο, με μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα, την Corona. 

O κορονοϊός έβαλε «λουκέτο» στη μπύρα Corona

Ξεκίνησε σαν ένα αστείο, αλλά τελικά έγινε πραγματικότητα! Η περίφημη μπύρα Corona, η οποία έχει μεγάλη απήχηση σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα, οδηγήθηκε στην διακοπή της παραγωγής της. Ο λόγος; Η έξαρση της πανδημίας με τον κορονοϊό, η οποία έχει επιβαρύνει το brandname της, καθώς συσχετίζεται με το όνομα της.

Η Corona, η περίφημη ξανθιά μπύρα που παράγεται στο Μεξικό, βρέθηκε άθελα της στο επίκεντρο των ανησυχιών των καταναλωτών, οι οποίοι ξεκίνησαν να την αποφεύγουν αποκλειστικά και μόνο ονόματος, αφού θύμιζε τον κορονοϊό.

Οι ζημιές που κατέγραψε η εταιρεία έφτασαν τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ έφτασε στο σημείο να κάνει καταχωρήσεις που υπενθύμιζαν ότι δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία, παρά μόνο συνωνυμία.

Με απόφαση της η Grupo Modelo, η εταιρεία που παράγει την μπύρα, ανακοίνωσε πως διακόπτει την παραγωγή της, για χάρη του κορονοϊού. Όπως αναφέρει το BBC, η αναστολή της λειτουργίας δεν οφείλεται όμως (ευτυχώς) στην συνωνυμία της με τον ιό, αλλά στο γεγονός ότι κηρύχθηκε από την κυβέρνηση ως επιχείρηση προϊόντων μη πρώτης ανάγκης και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναστείλει τις εργασίες της μέχρι τις 30 Απριλίου. Είναι στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Το Μεξικό έχει περισσότερα από 1.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τουλάχιστον 50 θανάτους από τον κορονοϊό.