Δεν προχωρά, λόγω κορονοϊού, η συμφωνία Σαββίδη - Στέγγου για το «Πόρτο Καρράς»!

Παρά το προσύμφωνο εξαγοράς του «Πόρτο Καρράς» η -μειωμένη λόγω της πανδημίας- προσφορά της εταιρείας συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, κρίθηκε ανεπαρκής από την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας της Χαλκιδικής.

Δεν προχωρά, λόγω κορονοϊού, η συμφωνία Σαββίδη - Στέγγου για το «Πόρτο Καρράς»!

Παρότι τον περαμένο Νοέμβρη η Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη και η Τεχνικής Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου είχαν υπογράψει προσύμφωνο για την εξαγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου «Πόρτο Καρράς», στη Χαλκιδική η πορεία της μεταβίβασης του - που παρουσιαζόταν ως ζήτημα χρόνου - στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ έχει βαλτώσει. Αν δεν έχει ναυαγήσει.

Πληροφορίες του Mononews.gr αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά από τις αρχές του έτους.

Η αρχική προσφορά δεν ικανοποίησε την πλευρά Στέγγου, οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν, χωρίς εν τέλει να υπάρξει αίσιο τέλος.

Η τελευταία χρονικά κρούση από πλευράς Σαββίδη η οποία, έλαβε υπόψη της τις ζοφερές εκτιμήσεις για τον τουριστικό τομέα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε τη χαριστική βολή στις διαπραγματεύσεις

Οι δύο πλευρές πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν όταν τελειώσει η κρίση με τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχνική Ολυμπιακή βρίσκεται υπό πίεση έχοντας ουσιαστικά ως βασικό περιουσιακό στοιχείο το Πόρτο Καρράς το οποίο έβαλε ως εγγύηση (συγκεκριμένα την εταιρεία στην οποία ανήκει) για το ομολογιακό δάνειο των 45 εκατ. ευρώ διάρκειας 30 μηνών που έχει υπογράψει με το distress επενδυτικό κεφάλαιο Fortress. Το επιτόκιο δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά όπως εκτιμάται δεν είναι αμελητέο.