Μπερνάρντ Αρνόλτ: Ο μεγιστάνας που έβγαλε 11,3 δισ. δολάρια σε μια μέρα λόγω κορονοϊού

Έχοντας χάσει πολύ περισσότερα τις προηγούμενες μέρες, Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρντ Αρνόλτ προσπαθεί να ανακάμψει και να βγάλει πολλά δολάρια λόγω κορονοϊού

Μπερνάρντ Αρνόλτ: Ο μεγιστάνας που έβγαλε 11,3 δισ. δολάρια σε μια μέρα λόγω κορονοϊού

Ο κορονοϊός έχει βαλθεί να τον καταστρέψει οικονομικά. Ο λόγος για τον Μπερνάρντ Αρνόλτ, πρόεδρο του κατασκευαστή πολυτελών ειδών LVMH. Όμως ο 71χρονος Γάλλος επιχειρηματίας δεν χάνει έτσι εύκολα. Ο μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Bernard Arnault έχει χάσει πολλά χρήματα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως σιγά σιγά παίρνει το αίμα του πίσω. Για την ακρίβεια... γρήγορα γρήγορα.

Ο Αρνόλντ έχει περιουσία ύψους 86,2 δισ. δολαρίων, ίση με περίπου το 3% της οικονομίας της χώρας του. Ελέγχει τις εταιρείες Christian Dior και Louis Vuitton, τις οποίες και έριξε στη στη μάχη κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα χρηματοδότησε την παράδοση εκατομμυρίων μασκών στη Γαλλία από Κινέζους προμηθευτές. Επίσης μετέτρεψε εργοστάσιο αρωμάτων της Dior έξω από την Ορλεάνη σε μονάδα παραγωγής αντισηπτικών για τα χέρια.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Οι μετοχές του Γάλλου εκτοξεύτηκαν. Συγκεκριμένα, οι μετοχές των Christian Dior και LVMH ενισχύθηκαν και η περιουσία του αυξήθηκε κατά 11,3 δισ. δολάρια σε μία ημέρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στην ιστορία του δείκτη των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Φέντερερ έδωσε 1.000.000 ελβετικά φράγκα σε ευπαθείς οικογένειες (pic)

Είναι ακόμα χαμένος

O Arnault, η καθαρή αξία του οποίου σημείωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη των 500 δισεκατομμυριούχων, εξακολουθεί να είναι 35,2 δισ. δολάρια χαμηλότερα σε σύγκριση με τις αρχές του έτους, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το capital.gr, οι μεταβολές στην περιουσία του Arnault υπογραμμίζουν τη ραγδαία μεταβλητότητα των παγκόσμιων αγορών που προκαλεί ο πανικός για τον κορονοϊό και την εναλλαγή με ελπίδα και αισιοδοξία από τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων. Μετά από τέσσερις διαδοχικές ημέρες πτώσης, ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1933 την Τρίτη.

Ο Warren Buffett ήταν ο επόμενος μεγαλύτερος κερδισμένος στον δείκτη, αυξάνοντας την περιουσίας του κατά 6,5 δισ. δολάρια. Επίσης, ο Ισπανός Amancio Ortega, ο κροίσος πίσω από την αλυσίδα Zara, πρόσθεσε 5,9 δισ. δολάρια. Ακόμη κι έτσι, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν χάσει περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια από τις αρχές του έτους.