Κορονοϊός: Ζημιές 150 εκατ. ευρώ για τη μπύρα Corona!

Η μπύρα Corona βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο οικονομικό πλήγμα των τελευταίων 10 χρόνων λόγω της έξαρσης του Κορονοϊού.

Κορονοϊός: Ζημιές 150 εκατ. ευρώ για τη μπύρα Corona!

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα των τελευταίων 10 ετών, μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Πρόκειται για την Anheuser-Busch In Bev, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της ορισμένες από τις διασημότερες μπύρες στον κόσμο, όπως τις Budweiser, Stella Artois, Beck's και φυσικά την Corona.

Ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες, μετά το έξαρση του κορονοϊού, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της, σύμφωνα με το Indepedent.

Μάλιστα, το τεράστιο οικονομικό πλήγμα ήρθε σε μια περίοδο εμπορική πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Η εταιρία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο.

Σύγχυση στην Αμερική λόγω... συνωνυμίας!

Στις ΗΠΑ από την άλλη πλευρά φαίνεται να επικρατεί μία.... σχετική σύγχυση ως προς τον κορονοϊό και την διάσημη μπύρα, λόγω του συνειρμού του ονόματος του ιού με την Corona!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η 5W Public Relations, ένα εντυπωσιακό ποσοστό 38% καταναλωτών μπύρας επιμένει ότι δεν θα αγόραζε σε καμία περίπτωση, τη συγκεκριμένη μάρκα μπύρας, όσο διαρκεί η έξαρση του κορονοϊού.

Το 14% των ερωτηθέντων στην έρευνα που δηλώνουν καταναλωτές της συγκεκριμένης μπύρας παραδέχθηκαν ότι δεν θα την ζητούσαν δημοσίως, ενώ εντυπωσιακό είναι το... μπερδεμένο 16% που δηλώνει ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιο εάν η μπύρα και ο ιός έχουν... σχέση!