Τα μεγάλα ακίνητα που θα αλλάξουν την Οδό Πειραιώς

Τα  μεγάλα ακίνητα,  στην οδό Πειραιώς,  που θα αλλάξουν τον δρόμο που ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά.

Τα μεγάλα ακίνητα που θα αλλάξουν την Οδό Πειραιώς

Σε φάση ολοκλήρωσης βαίνει το νέο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park της Trade Estates και της Ten Brinke στον Κηφισό.

Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 54, στο Νέο Φάληρο, εκτείνεται σε μια επιφάνεια 14.895 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 14.555,46 τ.μ. 400 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Στα 14 καταστήματα που θα στεγασθούν, συμπεριλαμβάνονται AAA (Triple-A) μισθωτές όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, LCWaikiki, Μουστάκας Mc Donald’s κλπ.

To νέο City Resort στο πρώην εργοστάσιο της Viohalco
Τμηματικά έως το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το νέο City Resort στην οδό Πειραιώς, από τη Noval Property που θα υλοποιήσει τη μεγάλη επένδυση 152 εκατ. ευρώ στον Ελαιώνα.

Η ανάπλαση και η αναμόρφωση των χώρων αποσκοπεί στη δημιουργία γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων, πολιτιστικών χώρων αλλά και χώρων τεχνολογίας – έρευνας και αποθήκευσης 56.700 τ.μ.

To ιστορικό ακίνητο της ΗΒΗ

Ανοίγει εκ νέου ο δρόμος για την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου της ΗΒΗ στην Πειραιώς, καθώς έγινε και επίσημα νόμος του κράτους η τροποποίηση για τις χρήσεις που επιτρέπονται στο συγκεκριμένο ακίνητο στο Νέο Φάληρο.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο τροποποιείται το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Πειραιά στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ. 63 και συγκεκριμένα το τμήμα Τ21, που οριοθετείται από τις οδούς Πειραιώς 64, Εμμανουηλίδη, Α. Μουράτη, στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο.

Η Πολιτεία Καινοτομίας στη ΧΡΩΠΕΙ

Ένα εγκαταλελειμένο εδώ και πολλά χρόνια πρώην βιομηχανικό ακίνητο στην Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, βρίσκει και αυτό το δρόμο αξιοποίησής του. Πρόκειται για το ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ το οποίο θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων και λοιπών εγκαταστάσεων για την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με το όνομα Πολιτεία Καινοτομίας.

Το νέο φουτουριστικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών

Αποτελεί ένα νέο μεγάλο και φουτουριστικό δημόσιο κτίριο στην Πειραιώς, που όμως αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην περιοχή και να αναβαθμίσει το real estate καθώς θα προσδώσει νέα χαρακτηριστικά σε αυτή.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το νέο έργο με προϋπολογισμό με ΦΠΑ 139,59 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 112,57 εκατ. ευρώ) χωροθετείται διοικητικά στον Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου.

Το εμπορικό κέντρο Athens Heart

Το “εμπορικό κέντρο της καρδιάς μας” με σήμα την καρδιά δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει τον τίτλο του.

Παρά τις προσπάθειες κατά καιρούς, τις αλλαγές διαχείρισης αλλά και ιδιοκτησίας, ουσιαστικά το εμπορικό κέντρο δεν κατάφερε να πάρει επάξια μια θέση στην πεντάδα των πιο δημοφιλών εμπορικών κέντρων της Αθήνας.

Για την ιστορία, το mall της Πειραιώς, κοντά τόσο στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας όσο και στο λιμάνι του Πειραιά, άνοιξε τις πύλες του το Δεκέμβριο του 2008, λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Την επένδυση 65 εκ. ευρώ, για την αγορά της γης και την κατασκευή του, είχε αναλάβει η Pasal Development του Σωτήρη Θεοδωρίδη. Ωστόσο, η επένδυση χρηματοδοτήθηκε με τραπεζικό δανεισμό 55 εκ. ευρώ, πράγμα που ουσιαστικά κατέστησε την Εθνική Τράπεζα τη “σκιώδη” ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου.

Το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου – φιλέτου του ΤΑΙΠΕΔ στον Ταύρο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών την 10η Μαρτίου 2022.

Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο, ιδιοκτησίας ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες θα αξιοποιηθούν μετά τη διενέργεια του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Με έκταση σχεδόν 3.300 τ.μ. και συντελεστή δόμησης 3, το ακίνητο δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης κτιρίων με συνολικό εμβαδόν που μπορεί να προσεγγίσει τα 10.000 τ.μ.

ΠΗΓΗ: ypodomes.gr