Γιγαντώνεται η Onex και ο Φοίνικας Σύρου με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας! (pics, vid)

Έκλεισε και επίσημα η συμφωνία της ιταλικής Fincantieri με την Onex Shipyards του  Πάνου Ξενοκώστα, χορηγού  του Φοίνικα Σύρου,  για τη διάσωση των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Γιγαντώνεται η Onex  και ο Φοίνικας Σύρου με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας! (pics, vid)

O υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης είχαν σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο και CEO της ONEX, κ. Πάνο Ξενοκώστα και τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή ναυπηγήσεων του ομίλου Fincantieri, κ. Giuseppe Giordo, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του ομίλου να συμμετάσχει στην διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX.

Πάνος Ξενοκώστας: Μετά το Νεώριο Σύρου και την Ελευσίνα, η ΟΝΕΧ απασχολεί 2000 εργαζόμενους

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Ναυπηγείων στον κόσμο, ο όμιλος Fincantieri, εξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει τη διαδικασία για να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX. H Ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει αυτή την πρόταση και χαιρετίζει αυτό το εγχείρημα. Η Ελλάδα για να έχει ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία χρειάζεται και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε σταθερά με τα Ναυπηγεία της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας ώστε να φτιάξουμε επιτέλους ξανά μια ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα για την οποία όλοι οι Έλληνες θα είμαστε πολύ υπερήφανοι».

Ο αν. υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι «η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της πατρίδας μας. Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδωνις Γεωργιάδης κι εγώ προσωπικά στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων, προσπαθώντας να βρούμε την κατάλληλη λύση έτσι ώστε να επιτευχθεί μια ανάπτυξη που αρμόζει στην ιστορική αυτή βιομηχανία. Μέσω της συνεργασίας της Fincantieri με την ΟΝΕΧ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας γυρίζουν σελίδα και θα βρεθούν σύντομα σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης καθότι ο μεγάλος αυτός όμιλος εγγυάται τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία τους».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής ναυπηγήσεων του ομίλου Fincantieri, κ. Giuseppe Giordo επισήμανε πως «είναι ένα σημαντικό βήμα στην ελληνο-ιταλική επιχειρηματική συνεργασία. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μία από τις καλύτερες ναυπηγικές βιομηχανίες παγκοσμίως».

Ο Πρόεδρος & CEO της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας τόνισε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινά σήμερα μια πολύ μεγάλη συνεργασία. Έχουν τεθεί πλέον όλα τα θεμέλια ώστε να μπορέσει η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας να οδηγήσει σε ναυπηγικό κόμβο ηγέτη για την περιοχή. Μαζί με τον κόσμο μας είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε».

Συνάντηση με εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Παπανάσης, παρουσία του Προέδρου & CEO της ONEX, Πάνου Ξενοκώστα, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Νίκος Παπανικολάου εκ μέρους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δήλωσε ότι «εκ μέρους των 600 εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση καθώς και τον κ. Πάνο Ξενοκώστα της ONEX για την επιμονή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να νιώθουμε υπερήφανοι ως εργαζόμενοι για την επόμενη ημέρα που έρχεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σας ευχαριστούμε όλους».

"Ευχαριστώ διοίκηση και ONEX που μας δίνει την ευκαιρία να διαφέρουμε στο κομμάτι της αποκατάστασης»

Η ΟΝΕΧ εντωμεταξύ χορηγός του Φοίνικα επενδύει στον αθλητισμό της Σύρου, με νέο γυμναστήριο και φυσιοθεραπευτήριο. Ο φυσικοθεραπευτής του Φοίνικα Σύρου ONEX Τζέιμς Νεόφυτος μίλησε στην επίσημη σελίδα για την δουλειά του μέσα στην ομάδα που ως γνωστό δουλεύει σε πολύ υψηλό επαγγελματικό επίπεδο…