Μαρινάκης: Νέα τριπλή παραγγελία containerships - Πόσα πλοία διαχειρίζεται

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επενδύει εκτός από containerships, σε tankers και LNG carriers. Πόσα πλοία διαχειρίζεται ο Όμιλός του.

Μαρινάκης: Νέα τριπλή παραγγελία containerships - Πόσα πλοία διαχειρίζεται

Την απόφαση να ενισχύσει το ναυπηγικό της πρόγραμμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έλαβε η Capital Maritime του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, εν μέσω εξαιρετικών συνθηκών στην αγορά.

Σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική Anchor Shipbroking, πρόκειται για άσκηση δικαιώματος option σε παραγγελία της ναυτιλιακής τον περασμένο Ιούλιο στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard και αφορά τρία επιπλέον containerships, χωρητικότητας 1.800 ΤΕUs έκαστο.

Με τη νέα επένδυση, το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας στο εν λόγω ναυπηγείο αριθμεί πλέον έξι containerships. Κάθε πλοίο κοστίζει 31,3 εκατ. δολάρια, ενώ η παράδοσή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Ο εφοπλιστής είναι ιδιαίτερα δραστήριος στις ναυπηγήσεις πλοίων, επενδύοντας, εκτός από containerships, σε tankers και LNG carriers.

Μάλιστα, αρκετά από τα νέα πλοία θα είναι σχεδιασμένα με "πράσινα" χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα θα μπορούν να καίνε LNG (LNG ready), ενώ θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα "εναλλακτικής θαλάσσιας ισχύος" (Alternative Maritime Power), το οποίο επιτρέπει στο πλοίο, όταν είναι αγκυροβολημένο σε ένα λιμάνι, να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα από το λιμενικό δίκτυο.

Συνολικά ο Όμιλος του κ. Μαρινάκη φέρεται να διαχειρίζεται περισσότερα από 90 πλοία, με δραστηριότητα σε όλους τους κύριους κλάδους.

Πηγή: capital.gr