Capital Product Partners: Αύξηση κερδών για την εταιρεία του Β. Μαρινάκη - Τα έσοδα

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2021 που ανακοίνωσε η Capital Product Partners L.P, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Capital Product Partners: Αύξηση κερδών για την εταιρεία του Β. Μαρινάκη - Τα έσοδα

Τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2021 ανακοίνωσε η Capital Product Partners L.P, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα στο οποίο σημείωσε αύξηση κερδών σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αναλυτικότερα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημείωσε καθαρά έσοδα μέσα στο τρίμηνο, 35,4 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, που ήταν 8,7 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, τα καθαρά έσοδα ανά κοινή μετοχή ήταν 1,89 $ σε σύγκριση με τα 0,46 $ στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Τα συνολικά έσοδα ήταν 39,8 εκατομμύρια δολάρια έναντι 36,6 στο Q2 πέρσι. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην αύξηση του μεγέθους του στόλου της ελληνικής ναυτιλιακής, μετά την απόκτηση τριών containerships χωρητικότητας 5.100 TEU τον Φεβρουάριο και τη μείωση της καθαρής απόσβεσης των χρονοναύλων που αποκτήθηκαν μαζί με ορισμένα από τα πλοία.

Η αύξηση μεγάλωσε ακόμα παραπάνω από τη μείωση του μέσου ημερήσιου ναύλου που κερδίζουν τα πλοία του στόλου και την πώληση του M / V «CMA CGM Magdalena» τον Μάιο του 2021.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία επηρεάστηκε και από την πανδημία, με τα έξοδα που οφείλονται σε αυτήν, να ανέρχονται χοντρικά σε 0,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Τζέρι Καλογηράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Capital, σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τη συνεχιζόμενη ισχυρή οικονομική επίδοση της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η βελτιωμένη απόδοση αντανακλά εν μέρει τη θετική βασική δυναμική της αγοράς ναύλωσης εμπορευματοκιβωτίων, αλλά κυρίως το αυξημένο μέγεθος στόλου της εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, εκμεταλλευτήκαμε την εξαιρετική αγορά των containerships για να πουλήσουμε δύο από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μας σε τιμές σημαντικά υψηλότερες από ότι τα είχαμε αγοράσει πριν από πέντε έως έξι χρόνια. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να επιδιώξουμε τους στόχους μας σε μεγαλύτερη κλίμακα: πρώτον, να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τον στόλο μας με σύγχρονα πλοία που παρέχουν ορατότητα ταμειακών ροών, δεύτερον να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε κεφάλαια στους επενδυτές μας και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό να θέσουμε τη βάση για ένα πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου που θα συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας».

Πηγή: Reporter.gr