Πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων: Ένα στα δέκα οχήματα τον Δεκέμβριο ήταν ηλεκτρικό

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζουν να κατακτούν ένα αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς στην ταξινόμηση καινούργιων οχημάτων στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο το ποσοστό τους ξεπέρασε το 10%.

Πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων: Ένα στα δέκα οχήματα τον Δεκέμβριο ήταν ηλεκτρικό

Με πτώση 2,3% έκλεισαν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο. Ταξινομήθηκαν συνολικά 6.443 οχήματα, έναντι 6.597 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις του έτους, καθώς σημείωσαν πτώση 29% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η κατηγορία που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων οδηγών ήταν η C κατηγορία, κερδίζοντας το 48,4% των συνολικών πωλήσεων. Η αμέσως επόμενη δημοφιλής κατηγορία ήταν η Β με ποσοστό 36,3% και ακολούθησε η Α κατηγορία με 7,2%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των SUV συγκέντρωσε η C κατηγορία με ποσοστό 27,8%, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξαν και για τα SUV της Β κατηγορίας με 13,9%.

Από το σύνολο των πωλήσεων τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη κατέλαβαν το 36,8% και αυτά με πετρέλαιο το 34,6%.

Μεγάλη αύξηση (10,6%) σημείωσαν οι πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ επίσης μεγάλη αύξηση σημείωσαν και τα υβριδικά οχήματα με 16,5%. Τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο πήραν το 1,2% των συνολικών πωλήσεων και αυτά με υγραέριο το 0,3%.

Πτωτικά κινήθηκαν τον Δεκέμβριο και οι πωλήσεων καινούριων φορτηγών (-11,3%) με 626 μονάδες.

Αντίθετα θετικά (44,4%) ήταν τα ποσοστά των πωλήσεων των καινούργιων λεωφορείων με 26 μονάδες, όπως και αυτά των δικύκλων με αύξηση 72,3% και συνολικά 2.261 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ