Νέα Υόρκη: κλείνει το Hilton στην Times Square

Το ξενοδοχείο Hilton στην Τάιμς Σκουέρ μπορεί να βρίσκεται ένα τετράγωνο μακριά από τη «διασταύρωση του κόσμου», δεν κατάφερε, όμως, να σωθεί από την πανδημία του COVID-19.

Νέα Υόρκη: κλείνει το Hilton στην Times Square

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το ξενοδοχείο 478 δωματίων στην 42nd Street, θα κλείσει τις πόρτες του μόνιμα μέσα στον επόμενο μήνα.

Τα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης έχουν δεχθεί πολύ ισχυρό πλήγμα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μόνο το ένα τρίτο των δωματίων στα ξενοδοχεία του «Μεγάλου Μήλου» είναι κλεισμένα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας STR, σημειώνοντας 60 τοις εκατό μείωση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες αμερικανικές πόλεις, μόνο τα ξενοδοχεία στη Χονολουλού έχουν υποστεί μεγαλύτερες ζημιές από τα νεοϋορκέζικα ξενοδοχεία.

Το κλείσιμο του Hilton στην Τάιμς Σκουέρ, σημαίνει ότι περίπου 200 εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη σε αναστολή συμβάσεων από τον Μάρτιο, θα χάσουν οριστικά τις δουλειές τους.

Το σωματείο των ξενοδοχείων της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι μόνο έξι από τα 39 χιλιάδες μέλη του εργάζονται αυτή τη στιγμή.


Η Sunstone Hotel Investors, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, έχει 19 ακόμα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη, από τα οποία μόνο εννέα είναι ανοικτά. Η Sunstone αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία της στη Βοστώνη, το Σικάγο και τη Νέα Ορλεάνη έχουν ανακάμψει ταχύτερα σε σχέση με τη Νέα Υόρκη.

Η Νέα Υόρκη είναι μία αγορά «που πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί για αρκετό καιρό», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Sunstone, Τζον Αράμπια.

Ο Σαλ Μαρσιάντε, ο οποίος εργάζεται στα μπαρ των ξενοδοχείων του Μανχάταν για 40 χρόνια, αναφέρει ότι δεν περιμένει ότι θα επιστρέψει στη δουλειά του μέχρι να επιστρέψουν οι τουρίστες στην πόλη.

«Βρισκόμαστε σε μία ενδιάμεση κατάσταση, λόγω του γεγονότος ότι τα θέατρα και το Rockfeller Center είναι κλειστά. Δεν συμβαίνει τίποτα», τονίζει.

Πηγή: travelestate.gr