Πλουσιότερος κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μέρα ο Έλον Μασκ!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδρυτής της SpaceX αύξησε την περιουσία του κατά 8 σχεδόν δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Πλουσιότερος κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μέρα ο Έλον Μασκ!

Ο Έλον Μασκ πρόσφατα προσπέρασε σε πλούτο μέχρι και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Billionaire Index του Bloomberg’s, η περιουσία του CEO της Tesla και ιδρυτή της SpaceX αυξήθηκε κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την άνοδο των μετοχών της Tesla κατά 11% την περασμένη Δευτέρα.

Η αύξηση του πλούτου του Μασκ οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη μεγάλη επιτυχία της Tesla, καθώς η εταιρεία είδε τη μετοχή της να αυξάνεται κατά 339% φέτος, παρά την οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, πουλώντας πάνω από 179.000 αυτοκίνητα μόνο το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο.

Η περιουσία του αμφιλεγόμενου ιδρυτή της Tesla, ο οποίος έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις του, ανέρχεται τώρα σε 84,8 δισεκατομμύρια δολάρια και τον τοποθετεί στην τέταρτη θέση, αμέσως μετά τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, από τον πλούτο του οποίου υπολείπεται μόλις κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ φυσικά δεν είναι ο μόνος που είδε την περιουσία του να αυξάνεται, καθώς ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, έγινε πλουσιότερος κατά 73 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο έτος, με την περιουσία του σήμερα να ανέρχεται σε 197,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Πίσω από τον Μπέζος, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, με την περιουσία του σήμερα να ανέρχεται σε 113,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Το Ποντίκι