Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η δικαίωση του Διαθεσόπουλου με τον Θοδωρή Βλάχο

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος. Είναι εκείνος που έδωσε τα «κλειδιά» στον Θοδωρή Βλάχο και...έκλεισε τα αυτιά του σε εκείνους που διαμαρτύρονταν όχι γιατί δεν είναι καλός προπονητής αλλά γιατί εργάζεται στον Ολυμπιακό!

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η δικαίωση του Διαθεσόπουλου με τον Θοδωρή Βλάχο

Ήταν Δεκέμβριος (συγκεκριμένα στις 19 του μήνα) του 2014, λίγους μήνες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, όταν ο τότε πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είχε δώσει τα ηνία της εθνικής ομάδας στον Θοδωρή Βλάχο. «Γάτα» ο Διαθεσόπουλος, έβλεπε μπροστά, ήξερε πόλο και πίστευε πως με τον Βολιώτη τεχνικό στον πάγκο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα πάει βήματα μπροστά. Ο Διαθεσόπουλος άκουσε πολλά γιατί ο Βλάχος ήταν στον Ολυμπιακό -και συνεχίζει να είναι-, αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα. «Με τον Θοδωρή θα πάρουμε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έλεγε ο Διαθεσόπουλος και κάποιοι γελούσαν.

Το «μοντέλο Βλάχος, Εθνική και Ολυμπιακός», όπως παραδέχονται και οι ξένοι, λειτούργησε, καθώς οι περισσότεροι παίκτες της «γαλανόλευκης» ήταν στον Ολυμπιακό και οι πολίστες... βρίσκονταν με κλειστά τα μάτια και στα παιχνίδια της Εθνικής. Η επιτυχία δεν άργησε, αφού στο Καζάν - συγκεκριμένα, στις 8/8/2015- η Εθνική ανεβαίνει στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατακτώντας το χάλκινο για δεύτερη φορά στην Ιστορία της, μετά το 2005 και το Μόντρεαλ (πάλι χάλκινο), και κάπου εκεί οι φωνές για τον Βλάχο που είναι και στην Εθνική και στον Ολυμπιακό σταμάτησαν.

Ο Διαθεσόπουλος όμως περίμενε το Ρίο, εκεί όπου όλα πήγαν δεξιά στη φάση των ομίλων, αλλά δυστυχώς στον νοκ άουτ αγώνα με την Ιταλία χάσαμε την πρόκριση στα ημιτελικά, κάτι που δεν έγινε τώρα στο Τόκιο με το Μαυροβούνιο. Ούτε τότε σκέφτηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, να προχωρήσει σε αλλαγές, λέγοντας πως «η συνταγή έχει πετύχει και δεν αλλάζει, πάμε για το Τόκιο». Τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τη νίκη επί της Ρωσίας (13-10) στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά, η «γαλανόλευκη» κλείδωσε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Διαθεσόπουλος -ακόμη δεν είχε χάσει τις εκλογές- είχε δηλώσει μετά το ματς: «Οι παίκτες μας έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και αν παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως σήμερα, δεν θα χάσουν εύκολα από καμία ομάδα. Τα παιδιά άνοιξαν τον δρόμο για ένα μετάλλιο. Αυτή η ομάδα το αξίζει κάποια στιγμή και πρέπει να το πάρει. Σήμερα απέναντι στη Ρωσία κάναμε επιτέλους ένα πολύ καλό παιχνίδι, κάτι που δεν είχαμε πετύχει στα προηγούμενα ματς του προολυμπιακού τουρνουά».

Περίπου έξι μήνες μετά ο Διαθεσόπουλος δικαιώθηκε για τις επιλογές του, την επιμονή του και όπως λένε κάποιοι που τον γνωρίζουν: «Το ξερό του το κεφάλι...». Αυτήν τη στιγμή δεν είναι πρόεδρος της ΚΟΕ, ωστόσο αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία στον τέως πρόεδρο της πιο επιτυχημένης ομοσπονδίας στη χώρα μας. Έχει ακούσει πολλά, αλλά αυτές τις στιγμές είναι που πρέπει να θυμόμαστε εκείνους οι οποίοι δέχθηκαν «πυρά», δεν κατάλαβαν τίποτα και τώρα είναι στο... περιθώριο, γιατί απλά δεν είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕ. Εάν ήταν, τώρα όλοι θα μιλούσαν για το «θαύμα» του Διαθεσόπουλου...