Παπαναστασίου: Θα τρίψω το μετάλλιο μου στη... μούρη του πατέρα μου!

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ερωτηθείς για το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε με την Εθνική Πόλο Ανδρών στο Τόκιο είπε πως «θα το τρίψει στην μούρη» του πατέρα του, Τάσου ο οποίος απάντησε: «Κάτσε να γυρίσει και θα τα πούμε»! 

Παπαναστασίου: Θα τρίψω το μετάλλιο μου στη... μούρη του πατέρα μου!

Ενδοοικογενειακή... κόντρα φαίνεται πως ενέσκυψε στη φαμίλια Παπαναστασίου.

Ο Αλέξανδρος, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αποτελεί την ευλογημένη γενιά του Ελληνικού πόλο που πανηγυρίσε το παρθενικό μετάλλιο (ασημένιο) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο, ερωτηθείς για το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν κατάφερε ο πατέρας του, Τάσος (ένας εκ των κορυφαίων πολιστών της ιστορίας του αθλήματος στη χώρα ο «πιλότος»), στις δύο δικές του παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ...εριστικός!

Αλλά κι απολαυστικός!

Αστειευόμενος, μίλησε γι αυτό στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση της απονομής των μεταλλίων.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα αυτή την στιγμή. Νομίζω ο πατέρας μου είναι πιο χαρούμενος από μένα. Δεν ξέρω, ειλικρινά. Απλά θα του το τρίψω στη μούρη (γέλια)" είπε με τον πρεσβύτερο των Παπαναστασίου, τρισευτυχισμένο, να του απαντά στο ίδιο ύφος:

«Κάτσε να επιστρέψει στην Ελλάδα και θα τα πούμε...»

Εν τω μεταξύ ο αργυρός Ολυμπιονικής όταν του ζητήθηκε ν' αναφερθεί στις πυρκαγιές που κατακαίουν την Ελλάδα, καταστρέφοντας (και) το δικό του σπίτι:

«Ό,τι ήταν να ειπωθεί γι αυτό, το είπε ο αρχηγός μας, ο Γιάννης Φουντούλης. Ένα μεγάλο μέρος των σκέψεών μας ήταν στην Ελλάδα, αυτά που γίνονται είναι θλιβερά".

Ενώ αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είπε: «Ό,τι και να γίνει, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε τώρα».