Oλυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσό και στο χάντμπολ γυναικών η Γαλλία, 30-25 την Ρωσία

Μετά τους άνδρες η Γαλλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο χάντμπολ γυναικών καθώς νίκησε με 30-25 την Ρωσία στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Oλυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσό και στο χάντμπολ γυναικών η Γαλλία, 30-25 την Ρωσία

Το νταμπλ στο Ολυμπιακό τουρνουά του χάντμπολ έκανε φέτος η Γαλλία αφού μετά τους άνδρες και οι γυναίκες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Οι «τρικολόρ» νίκησαν την Ρωσία με 30-25 παίρνοντας έτσι ρεβάνς για το χαμένο τελικό στη διοργάνωση του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο τελικός κρίθηκε στο διάστημα από το 39ο ως το 45ο λεπτό. Η Ρωσία, που σχεδόν σε όλο το ματς ήταν πίσω στο σκορ, ισοφάρισε 16-16, όμως η Γαλλία αντέδρασε με ένα σερί 6-0, πήρε σημαντικό προβάδισμα (22-16) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η Παουλέτα Φοπά με επτά τέρματα (όσα και η Πινό), κερδισμένα πέναλτι και αποβολές, ήταν η κορυφαία της Γαλλίας, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας των γυναικών.

Οι Βεντέκινα και Ντμιτρίεβα με επτά και έξι γκολ αντίστοιχα πάλευαν σχεδόν μόνες τους για την Ρωσία, η οποία γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε τρεις συμμετοχές σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων από το 2008 κι έπειτα.