Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόθεση Κένυας ο μαραθώνιος - Χρυσό η Γιεπτσιρτσίρ, ασημένιο η Κοσγκέι (vid)

Οι Περές Γιεπτσιρτσίρ και Μπριγκίτ Κοσγκέι από την Κένυα έκαναν το «ένα-δύο» στον μαραθώνιο γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Δείτε σε βίντεο τον τερματισμό και τους πανηγυρισμούς!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόθεση Κένυας ο μαραθώνιος - Χρυσό η Γιεπτσιρτσίρ, ασημένιο η Κοσγκέι (vid)

Σε κενυάτικη υπόθεση εξελίχθηκε ο μαραθώνιος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με δύο αθλήτριες από την αφρικανική χώρα -γνωστή για την αστείρευτη παραγωγή σπουδαίων αθλητών και αθλητριών στις μεγάλες αποστάσεις- κατέκτησαν τόσο το χρυσό όσο και το ασημένιο μετάλλιο!

Ο λόγος για τις Περές Γιεπτσιρτσίρ και Μπριγκίτ Κοσγκέι, οι οποίες έκαναν το «ένα-δύο» στον μαραθώνιο, με την πρώτη να παίρνει το χρυσό παρότι η δεύτερη είναι το πιο σπουδαίο όνομα στο αγώνισμα. Η 28χρονη Κενυάτισσα τερμάτισε σε 2:27:20, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και συντρίβοντας τον ανταγωνισμό!

Η δε Κοσγκέι, η οποία στις 13 Οκτωβρίου του 2019 είχε σημειώσει ένα ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα στον περίφημο μαραθώνιο του Σικάγο με 2:14:04, έμεινε πολύ μακριά από τη συγκεκριμένη επίδοση τερματίζοντας αυτή τη φορά σε 2:27:36, για να κατακτήσει το ασημένιο.

Την κυριαρχία της Κένυας... τόλμησε να αμφισβητήσει μια άσημη Αμερικανίδα, η Μόλι Σάιντελ, και μάλιστα παραλίγο να το πετύχει! H 27χρονη αθλήτρια από το Γουισκόνσιν έκοψε το νήμα μόλις 10 δευτερόλεπτα πίσω από την Κοσγκέι (2:27:46) και πήρε πανάξια το χάλκινο μετάλλιο.