Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Χρυσή» η Λασίτσκενε στο ύψος (vid)

Η Μαρίγια Λασίτσκενε αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στο ύψος γυναικών τα τελευταία επτά χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Χρυσή» η Λασίτσκενε στο ύψος (vid)

Ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις ύψος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Ο λόγος για τη Μαρίγια Λασίτσκενε, την τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα το 2015 στο Πεκίνο, το 2017 στο Λονδίνο και το 2019 στην Ντόχα, η οποία απέδειξε πως εξακολουθεί να είναι η κορυφαία άλτρια στον πλανήτη.

Η 28χρονη Ρωσίδα είχε καλύτερο άλμα στα 2,04 μέτρα, αρκετό για να της χαρίσει το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της. Πολλοί θεωρούν ότι θα είχε κάνει το ίδιο και το 2016 στο Ρίο, αν η Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας δεν είχε αποκλειστεί από τους Αγώνες λόγω συστηματικής παραβίασης των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Πίσω της ήταν η απίθανη Νίκολα ΜακΝτέρμοτ από την Αυστραλία, η οποία με επίδοση στα 2,02μ. (ρεκόρ Ωκεανίας) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο πήγε στη Γιαροσλάβα Μακούτσικ από την Ουκρανία με καλύτερο άλμα στα 2,00μ.