Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ιστορικό χρυσό για τον Ινδό Τσόπρα στον ακοντισμό! (vid)

Ο ακοντιστής Νίραζ Τσόπρα έγινε μόλις ο δεύτερος Ινδός αθλητής που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ιστορικό χρυσό για τον Ινδό Τσόπρα στον ακοντισμό! (vid)

Ιστορία έγραψε το Σάββατο (7/8) ο Νίραζ Τσόπρα στον τελικό του ακοντισμού ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος Ινδός αθλητής που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο 23χρονος ακοντιστής από το Πανιπάτ πέρασε στην πρώτη θέση του τελικού με τη δεύτερή του βολή και δεν έφυγε ποτέ από αυτή μέχρι το τέλος του αγώνα. Έριξε το ακόντιο στα 87,58 μέτρα, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Τσόπρα χαρίζει στην Ινδια το παρθενικό της χρυσό μετάλλιο σε στιβικό αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων και μόλις το δεύτερο σε ατομικό επίπεδο ανεξαρτήτως αγωνίσματος, μετά το πρώτο του Αμπινάφ Μπίντρα το 2008 στη σκοποβολή!

Το «2-3» στον τελικό έκαναν δύο αθλητές από την Τσεχία, οι Γιάκουμπ Βάντλεϊτς και Βίτσεσλαβ Βέσελι, οι οποίοι είχαν καλύτερες βολές στα 86,67μ. και 85,44μ. αντίστοιχα (αμφότεροι έκαναν προσωπικά ρεκόρ), για να κατακτήσουν έτσι το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος και το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ο Γιοχάνες Φέτερ, έμεινε μόλις 9ος. Ο Γερμανός έριξε τρεις προσπάθειες όλες κι όλες, με 82,52μ. στην πρώτη, ενώ είχε και δύο άκυρες.