Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Χρυσός» ο Καναδάς στο ποδόσφαιρο γυναικών, νίκησε τη Σουηδία στα πέναλτι!

Όπως και στα προημιτελικά με τη Βραζιλία, η ομάδα του Καναδά επικράτησε στα πέναλτι με 3-2 (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) της Σουηδίας στον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Χρυσός» ο Καναδάς στο ποδόσφαιρο γυναικών, νίκησε τη Σουηδία στα πέναλτι!

Η... παραμυθένια πορεία του Καναδά στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών ολοκληρώθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς η ομάδα της Μπέβερλι Πρίστμαν κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Καναδάς επικράτησε με τον... αγαπημένο του τρόπο της Σουηδίας στον μεγάλο τελικό, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι με 3-2, όπως ακριβώς είχε κάνει και στα προημιτελικά σε βάρος ενός από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, της Βραζιλίας.

Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το σκορ στο 1-1, με τη Σουηδία να προηγείται στο 34' με τη... μόνιμη σκόρερ της Μπλακστένιους και τον Καναδά να ισοφαρίζει στο 68' με πέναλτι της Φλέμινγκ.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία οι Καναδές σκόραραν με τις Φλέμινγκ, Ρόουζ και Γκρόσο, ενώ από πλευράς Σουηδίας βρήκαν στόχο μόνο οι Μπιόρν και Σόου. Θυμίζουμε ότι ο Καναδάς είχε αποκλείσει και το έτερο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά, τις ΗΠΑ, με 1-0 στα ημιτελικά!