Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έγραψε ιστορία η Λιού Σινγίνγκ, πρώτο χρυσό στο ακόντιο για την Κίνα! (vid)

Η Λιού Σινγίνγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό γυναικών, το πρώτο στην ιστορία της Κίνας σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων στο αγώνισμα!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έγραψε ιστορία η Λιού Σινγίνγκ, πρώτο χρυσό στο ακόντιο για την Κίνα! (vid)

Ένα από τα πλέον ιστορικά μετάλλια σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων κέρδισε η Κίνα στον ακοντισμό γυναικών το απόγευμα της Παρασκευής, χάρη στη Λιού Σινγίνγκ!

Η ασιατική χώρα δεν είχε κερδίσει ποτέ χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα μέχρι που το έκανε η 27χρονη από την πόλη Γιαντάι, η οποία με την πρώτη βολή της πέταξε το ακόντιο στα 66,34 μέτρα, επίδοση που αφενός αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και αφετέτου δεν την πλησίασε καν καμία από τις άλλες 11 αθλήτριες του τελικού!

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η υπέροχη Μαρία Αντρέιτσικ από την Πολωνία με βολή στα 64,61μ., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κέλσι-Λι Μπάρμπερ από την Αυστραλία με επίδοση 64,56μ.

Στα αξιοσημείωτα του τελικού το γεγονός ότι τόσο η Γερμανίδα Κριστίν Χουσόνγκ όσο και η Αμερικανίδα Μάγκι Μαλόουν έμειναν εκτός βάθρου, καταλαμβάνοντας την 9η και τη 10η θέση αντίστοιχα, παρότι είχαν πάει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με μεγάλες επιδόσεις.