Ολυμπιακοί Αγώνες, τουρνουά μπάσκετ: Ο Λούκα Ντόντσιτς 3ος, στα χρονικά, παίκτης με τριπλ νταμπλ!

Ο τρίτος παίκτης, στα χρονικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, που πέτυχε τριπλ νταμπλ, έγινε ο Λούκα Ντόντσιτς στην αναμέτρηση Σλοβενίας - Γαλλίας!  

Ολυμπιακοί Αγώνες, τουρνουά μπάσκετ: Ο Λούκα Ντόντσιτς 3ος, στα χρονικά, παίκτης με τριπλ νταμπλ!

Παρά την ήττα από την Γαλλία στον, συγκλονιστικό, ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Ανδρών ο Λούκα Ντόντσιτς άφησε την Σαϊτάμα Σούπερ Αρένα, με μια μικρή, προσωπική, παρηγοριά καθώς έγινε ο τρίτος παίκτης, στα χρονικά του, που πέτυχε τριπλ νταμπλ!

Μετά τους Αλεξάντερ Μπέλοφ (το 1976) και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (το 2012) ο τρομερός Σλοβένος ήταν ο 3ος που τα κατάφερε στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Βαλκάνιος, με το ολ αράουντ παιχνίδι,... φλέρταρε με το τριπλ νταμπλ από την αρχή του Ολυμπιακού τουρνουά και τα κατάφερε με αντίπαλο τους «τρικολόρ».

Το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) κόντρα στους Γάλλους είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε 14/9/12, αντίστοιχα και τελικά πήρε το δέκατο ριμπάουντ του δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, γι' αυτό το ιστορικό επίτευγμα.

Το πρώτο τριπλ νταμπλ στα χρονικά επετεύχθη από τον Σοβιετικό Αλεξάντερ Μπέλοφ το 1976 στο Μόντρεαλ, με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη με 100-72 επί του Καναδά.

Το προηγούμενο, πριν του Ντόντσιτς, ήρθε στο Λονδίνο το 2012 από τον Αμερικανό ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε 11 πόντους, 14 ριμπάουντ και 12 ασίστ στο ματς με την Αυστραλία (119-86).