Στεφανίδη: «Θα μπορούσα να πάρω ένα μετάλλιο» (vid)

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε τον απολογισμό της μετά την τέταρτη θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Στεφανίδη: «Θα μπορούσα να πάρω ένα μετάλλιο» (vid)

Την τέταρτη θέση πήρε στον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έμεινε εκτός βάθρου στο Τόκιο, ωστόσο όπως δήλωσε στην ΕΡΤ δεν είναι απογοητευμένη από την απόδοσή της.

Στην 4η θέση η Στεφανίδη, 8η η Κυριακοπούλου

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ήθελα πάρα πολύ να πάρω ένα μετάλλιο και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκα. Ήρθα εδώ με την 6η επίδοση και είμαι 4η.

Είμαι η μοναδική από τις κοπέλες που πήραν μετάλλιο το 2016 που ήμουν στον τελικό του 2021. Σίγουρα τα θαλάσσωσα κάπως αφού έκανα τεχνικά λάθη στο τρέξιμο μου.

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένη. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και με τιμά το 4.80.

Στα 4.50μ μετά από τις δυο αποτυχημένες άλλαξα κοντάρια. Πήγα με μικρότερο και έγιναν κάποια λάθη. Με άγχωσε η πίεση των μεταλλίων. Είχε πολύ ζέστη και υγρασία στον τελικό.

Δεν είχε καμία σχέση με τον προκριματικό. Εκεί θ' αγωνιστείς για να μην χάσεις αλλά στον τελικό για να κερδίσεις.

Σίγουρα θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια. Η Μπράντσο έφτασε επιτέλους σ' ένα μετάλλιο, η Σιντόροβα είναι από τις καλύτερες αθλήτριες ενώ η Ναζότ ήταν πολύ καλή φέτος.

Πήραμε ρίσκο φέτος με τα μεγάλα κοντάρια αλλά θα δουλέψουμε για να βελτιώσουμε την τεχνική και να έρθει άλμα πάνω από τα 5μ. Θα συνεχίσω για το Παρίσι.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την αγάπη που μου δείχνει τόσα χρόνια. Ελπίζω σύντομα να σβήσουν και οι φωτιές στην Ελλάδα. Θέλω να σας κάνω περήφανους ξανά στο μέλλον».