Επέστρεψαν στην Ελλάδα Καραλής και Πετρούνιας (vids)

Ο Εμμανουήλ Καραλής και Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψαν στην Ελλάδα, ύστερα από την 4η θέση στο επί κοντώ και την 3η στους κρίκους, που κατέκτησαν οι δύο άνδρες στους Ολυμπιακού Αγώνες.

Επέστρεψαν στην Ελλάδα Καραλής και Πετρούνιας (vids)

Ο 21χρονος πρωταθλητής δήλωσε:

"Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου. Πήγα και χάρηκα με την ψυχή μου, έδωσα την καρδιά μου και η αγάπη γι' αυτό που κάνω με πήγε εκεί που με πήγε και μου έδωσε την 4η θέση. Τελειώνω τη χρονιά ως νέος με 4η θέση και από του χρόνου θα ανήκω στην κατηγορία των αντρών. Ύστερα από την 4η θέση υπάρχουν οι 3 πρώτες. Θέλει σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή, αλλά πιστεύω όλα θα πάνε καλά", δήλωσε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε η οικογένειά του για να υποδεχθεί τον Καραλή και μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Επιπλέον, υπήρχε και απλός κόσμος, για τον οποίο δήλωσε: "Είναι απίστευτο που με περιμένει κόσμος. Στενοχωρήθηκα λίγο καθώς έβλεπα από το παράθυρο του αεροπλάνου μια εικόνα που δεν είχα συνηθίσει, λόγω της φωτιάς. Η αγάπη του κόσμου με έκανε να το ξεχάσω για λίγο. Η σκέψη μου είναι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Να είναι υγιείς, να έχουν υπομονή και εύχομαι όλα να πάνε καλά".

Τέλος, ο Καραλής βρήκε ευκαιρία να μιλήσει και για τα θύματα μπούλινγκ και ρατσισμού, έχοντας υπάρξει κι ο ίδιος τέτοιο: "Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι να μιλήσουν. Είναι πολύ δύσκολο. Ήταν και για μένα πολύ δύσκολο. Μιλήστε στους γονείς, στους φίλους, στους καθηγητές. Λύσεις υπάρχουν, απλά το πρώτο βήμα είναι να καταφέρεις να πεις τι γίνεται, τι συμβαίνει και από εκεί και πέρα όλα είναι πιο εύκολα".