Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Γκασόλ και Πελεγκρίνι στην επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ

Ο μεγάλος Πάου Γκασόλ και η ιταλίδα κολυμβήτρια Φεντερίκα Πελεγκρίνι είναι πλέον μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ. Μεταξύ των υποψηφίων και η Στεφανίδη που έλαβε 721 ψήφους

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Γκασόλ και Πελεγκρίνι στην επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ

Δύο από τις πιο μεγάλες μορφές του παγκοσμίου αθλητισμού, εξελέγησαν σήμερα (04/08) στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πρόκειται για την Ιταλίδα κολυμβήτρια Φεντερίκα Πελεγκρίνι και τον Ισπανό μπασκετμπολίστα Πάου Γκασόλ, οι οποίοι στο Τόκιο, ολοκλήρωσαν την Ολυμπιακή τους παρουσία, με πέντε συμμετοχές στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της υφηλίου.

Μαζί τους στη συγκεκριμένη Επιτροπή, εντάχθηκαν, η Πολωνή ποδηλάτρια, Μάγια Βλοτσόβσκα, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ολυμπιακό MTB, στις διοργανώσεις του Πεκίνου (2008) και του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2016), και ο Ιάπωνας ξιφομάχος, Γιούκι Ότα, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο και στο Λονδίνο (2012).

Μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ ήταν και η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έλαβε 721 ψήφους, αλλά και ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης (495 ψήφοι).

«Φεύγω… ειρηνικά, αφού έζησα τόσες απίστευτες στιγμές. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που απόλαυσα από την αρχή μέχρι το τέλος», δήλωσε η 32χρονη Φεντερίκα Πελεγκρίνι, «αργυρή» το 2004 στην Αθήνα, «χρυσή» στο Πεκίνο και στην συνέχεια, πέμπτη στο Λονδίνο, τέταρτη στο Ρίο και έβδομη στο Τόκιο.

Όσο για τον 41χρονο Γκασόλ, είναι ένας από τους «θρύλους» του παγκοσμίου μπάσκετ. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 και Ολυμπιονίκης το 2008 και το 2012, ο Πάου αποχαιρέτησε την «ρόχα» την Τρίτη (03/08), μετά την ήττα στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από τις ΗΠΑ.