Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Βάρχολμ: «Έμπνευσή μου ήταν οι Ολυμπιακοί του 2004 στην Αθήνα» (vid)

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν και «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 400μ. εμπόδια, Κάρστεν Βάρχολμ, δήλωσε ότι η έμπνευσή του προέρχεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004! Διαβάστε γιατί.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Βάρχολμ: «Έμπνευσή μου ήταν οι Ολυμπιακοί του 2004 στην Αθήνα» (vid)

Ο Κάρστεν Βάρχολμ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 12ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς όχι μόνο κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια, αλλά κονιορτοποίησε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, «κατεβάζοντάς» το σχεδόν κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο!

Ο απίθανος Νορβηγός έτρεξε σε 45.94, διαλύοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν στα 46.70, ενώ συνολικά η κούρσα ήταν από τις πλέον ιστορικές όλων των εποχών. Κι αυτό γιατί τόσο ο Αμερικανός Ράι Μπέντζαμιν που βγήκε δεύτερος, όσο και ο Βραζιλιάνος Άλισον Ντος Σάντος που τερμάτισε τρίτος, έκαναν επίσης εξωπραγματικούς χρόνους.

Ο Μπέντζαμιν πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 46.17, χρόνος πολύ καλύτερος από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο λίγο έλειψε να σπάσει και ο νεαρός Ντος Σάντος, που τερμάτισε σε 46.72!

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσαν οι δηλώσεις του «βασιλιά» των 400μ. εμπόδια μετά τη νίκη του στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου ο Βάρχολμ παραδέχθηκε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η πιο σημαντική διοργάνωση γι' αυτόν. Μάλιστα, τόνισε ότι ο ίδιος εμπνεύστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004!

«Είναι τρελό. Ήταν η κούρσα της ζωής μου και είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να κάνω το καλύτερο δυνατό σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτός ίσως να είναι ο πιο ξεχωριστός αγώνας στην ιστορία των Αγώνων. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να τον κερδίσω, όμως έχω μεγάλο σεβασμό και για τους συναθλητές μου που έκαναν τέτοιους χρόνους, με τους οποίους θα άξιζαν επίσης το χρυσό μετάλλιο!», είπε αρχικά ο Βάρχολμ.

Ερωτηθείς για τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο 25χρονος Νορβηγός δήλωσε: «Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον στο δικό μου σπορ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας είναι η καλύτερη μνήμη που έχω, γιατί τότε ο φίλος μου Αντρέας Τόρκιλντσεν πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Γι' αυτό είναι από τις πιο ωραίες αναμνήσεις που έχω και με ενέπνευσε να έρθω εδώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».