Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Νικόλ Κυριακοπούλου: Ώρα για τελικό

Η έτερη μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για διάκριση στο επί κοντώ γυναικών εκτός από την Κατερίνα Στεφανίδη είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου

Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Νικόλ Κυριακοπούλου: Ώρα για τελικό

Ελσίνκι 2012, Πεκίνο 2015, Βερολίνο 2018, Γλασκώβη 2019 είναι οι στάσεις της καριέρας της Νικόλ Κυριακοπούλου, που συνοδεύτηκαν με την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η έμπειρη επικοντίστρια, έχοντας ήδη τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2016 ταξίδεψε στο Ρίο δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού) έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, κάτι που δεν έχει πετύχει στις διοργανώσεις Ολυμπιακών, που συμμετείχε μέχρι σήμερα.

Η Κυριακοπούλου με 4,70 μ. φετινό ρεκόρ έχει κάθε λόγο να σκέφτεται την πρόκριση στις 12 κορυφαίες του κόσμου, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν κι εκεί να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Η αθλήτρια στην αρχή της σεζόν χρειάστηκε να μείνει πίσω στην προετοιμασία της, αφού νόσησε από τον ιό covid-19, ωστόσο στην παρούσα φάση είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη της διάκρισης.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 4,70 μ., ωστόσο είναι πιθανό η 12άδα να κλείσει χαμηλότερα, όπως έγινε τόσο το 2016, όσο και το 2012 που η πρόκριση έκλεισε στο 4,55 μέτρα. Η Κυριακοπούλου μετέχει στο α΄ προκριματικό γκρουπ (Δευτέρα 2/8, 13.20) , εκεί όπου μεταξύ άλλων μετέχουν οι Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) και Ιρίνα Ζουκ (Ρωσική αποστολή).