Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τα τρία χρυσά μετάλλια στο στίβο που δεν πρέπει να χάσετε (vid)

Μεγάλες συγκινήσεις χάρισαν τρεις τελικοί του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δείτε την κούρσα των 100 μ. ανδρών, τον τελικό του τριπλούν στις γυναίκες αλλά και το χρυσό μετάλλιο που μοιράστηκαν στον τελικό του ύψους

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τα τρία χρυσά μετάλλια στο στίβο που δεν πρέπει να χάσετε (vid)

Ο στίβος αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε φορά που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα σήμερα και συγκεκριμένα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Στον τελικό του ύψους ο Μουτάζ Μπασίρ και ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι αποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο. Ο Καταριανός Ολυμπιονίκης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος για το χρυσό μετάλλιο και υπερέβη όλα τα ύψη από τα 2.24 μέτρα μέχρι και τα 2.37, με την πρώτη προσπάθεια.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μοιράστηκαν το χρυσό στον τελικό του ύψους ο Μπαρσίμ και ο Ταμπέρι (vid)

Σε αντίστοιχη κατάσταση, εμφανίσθηκε και ο Ιταλός, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, ο οποίος είχε όλα τα άλματα επιτυχημένα μέχρι και το 2.37μ., όπως και ο Μπαρσίμ, με αποτέλεσμα να πάρουν από ένα χρυσό μετάλλιο.

Στον τελικό των 100 μέτρων ο Μαρσέλ Λαμόντ Τζέικομπς με χρόνο 9.80 κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο γεννημένος στο Τέξας σπρίντερ έτρεξε με τα Ιταλικά χρώματα κι έτσι έγινε ο πρώτος που αντιπροσωπεύει χώρα της Ευρώπης, μετά τον θρυλικό Λίντφορντ Κρίστι (Μ.Βρετανία) που παίρνει το χρυσό στο κατοστάρι.

Ο, Ιταλός, Τζέικομπς πήρε την κούρσα των 100μ. με 9.80 (vid)!

Παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 15.67 μέτρα σημείωσε η Γιούλιμαρ Ρόχας στον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Μαγεία η Ρόχας, κέρδισε το τριπλούν με νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Η εντυπωσιακή άλτρια από τη Βενεζουέλα είχε δείξει τις προθέσεις της στον αγώνα όταν στο πρώτο της άλμα σημείωσε 15.41 μέτρα καταρρίπτοντας το Ολυμπιακό ρεκόρ! Ήταν στην πρώτη θέση και δεν την έχανε και έτσι μπήκαμε στην τελευταία προσπάθεια, όπου έχοντας εξασφαλίσει το χρυσό, με 15.67 σάρωσε τα πάντα αφού πήρε το χρυσό μετάλλιο και έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ (15.50 το προηγούμενο από την Ινέσα Κράβετς που είχε σημειώσει το 1995 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ).