Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Κράτησαν την ελληνική κολύμβηση ψηλά»

Με τον Κριστιάν Γκολομέεβ να τερματίζει στην πέμπτη θέση στον τελικό στα 50μ. ελεύθερο, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στους αγώνες κολύμβησης στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Κράτησαν την ελληνική κολύμβηση ψηλά»

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Γιάννης Νάτσιος, είπε για τη συνολική παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Τόκιο, υπογραμμίζοντας πως το πρόσημο ήταν θετικό.

«Το πρόσημο της παρουσίας της ελληνικής αποστολής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι θετικό. Κρατάμε την είσοδο του Κριστιάν Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο. Μας αφήνει σίγουρα μια γλυκόπικρη ¨γεύση¨γιατί θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση. Επίσης για πολύ λίγο η Άννα Ντουντουνάκη, αν και ξεπέρασε τον εαυτό της έμεινε εκτός από έναν ακόμη τελικό. Ο Απόστολος Χρήστου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και προκρίθηκε στον ημιτελικό, ενώ η ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 μικτής mixed πέτυχε Πανελλήνιο ρεκόρ. Συνεχίζουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και ευελπιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον».

Για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Βελέντζας:

«Η παρουσία της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης ήταν πάρα πολύ καλή. Εκτός από τις διακρίσεις (τελικός και 5η θέση για τον Κριστιαν Γκολομέεβ και οι δύο ημιτελικοί από την Άννα Ντουντουλάκη και τον Απόστολο Χρήστου) και τα καλά πλασάρισματα του Απόστολου Παπαστάμου στα 400μ. μικτής, αλλά και το γεγονός πως για πρώτη φορά συμμετείχαμε με 3 ομαδικά αγωνίσματα, όλοι οι κολυμβητές μας πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις και κράτησαν την ελληνική κολύμβηση ψηλά. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους προπονητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους, για την προσπάθεια που κατέλαβαν για την επίτευξη των στόχων τους».