Στεφανίδη: «Είμαι εδώ για άλμα πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ» (vid)

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και στον στόχο που έχει θέσει. 

Στεφανίδη: «Είμαι εδώ για άλμα πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ» (vid)

Έχουν περάσει περισσότερα από έξι χρόνια από το πρώτο μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη σε επίπεδο γυναικών σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Από το ασημένιο μετάλλιο το 2014 στη Ζυρίχη, τα χρυσά το 2016 σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες, μέχρι το χάλκινο πριν δύο χρόνια στο Παγκόσμιο της Ντόχα, το τελευταίο πριν την κρίση της καραντίνας. Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει πολλές αγωνιστικές αναμνήσεις την τελευταία εξαετία, οι περισσότερες είχαν αίσιο για εκείνη τέλος, αφού συνοδεύτηκαν με την κατάκτηση ενός μεταλλίου και συνδυάστηκαν με μία εξίσου καλή επίδοση.

Διακρίσεις που την έφεραν στην κορυφή του κόσμου στο αγώνισμα. Το πλάνο της έμπειρης αθλήτριας από την περσινή χρονιά και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επικεντρώθηκε στον φετινό Αύγουστο και στο πως θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση στον αγώνα στόχο της τελευταίας διετίας. Η μέχρι τώρα κατάσταση της αθλήτριας δείχνει πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει εκ νέου ένα μετάλλιο. Το φετινό της 4,80 μ., αλλά πολύ περισσότερο η αυτοπεποίθηση της δείχνουν πως είναι έτοιμη να εκπληρώσει έναν ακόμη σπουδαίο στόχο.

«Είμαι εδώ όχι για να κάνω ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά ίσως και μία μεγαλύτερη επίδοση. Σαφώς υπάρχει ένα έξτρα άγχος της υπεράσπισης του τίτλου, όμως, περισσότερο αυτό που έχω είναι ανυπομονησία», δήλωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Στεφανίδη μετέχει στο Β' προκριματικό γκρουπ (Δευτέρα 2/8, 13:20) με το όριο να έχει οριστεί στα 4,70 μέτρα. Στο ίδιο γκρουπ μετέχουν μεταξύ άλλων οι Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) και Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία).

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν είναι η μόνη που μετέχει στη διοργάνωση με υψηλές προσδοκίες και με στόχο την κατάκτηση μεταλλίου. Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο έχει η Κέιτ Ναζότ με 4,95 μ., ωστόσο η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,91 μ., μοιάζει να θέλει περισσότερο απ' όλες αυτό το χρυσό μετάλλιο, που δεν κατάφερε να διεκδικήσει πριν πέντε χρόνια στο Ρίο. Τόσο η Ρωσίδα όσο και η αθλήτρια από τις ΗΠΑ έχουν δείξει φέτος πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μια θέση ψηλά στο βάθρο θέλει να διεκδικήσει και η Σάντι Μόρις, που ωστόσο δεν είναι στην κατάσταση των προηγούμενων ετών.

Πανελλήνιο ρεκόρ: 4,91 μ. Κατερίνα Στεφανίδη 6/8/2017
Κορυφαία επίδοση Ελλάδα 2021: 4,80 μ. Κατερίνα Στεφανίδη
Κορυφαία επίδοση κόσμος 2021: 4,95 μ. Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ)
Ελληνικά μετάλλια στο αγώνισμα: 1η 4,85 μ. Κατερίνα Στεφανίδη 2016

Ελληνικές συμμετοχές στο αγώνισμα:
2000 Θάλεια Ιακωβίδου
2004 Αφροδίτη Σκαφίδα
2004 Γεωργία Τσιλιγκίρη
2008 Αφροδίτη Σκαφίδα
2008 Νικόλ Κυριακοπούλου
2012 Κατερίνα Στεφανίδη
2012 Νικόλ Κυριακοπούλου
2012 Στέλλα- Ηρώ Λεδάκη
2016 Κατερίνα Στεφανίδη
2016 Νικόλ Κυριακοπούλου
Νικήτρια 2016: Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,85 μ.

Δείτε δηλώσεις της αθλήτριας με αφορμή τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη: