Ο Βαλέριος Λεωνίδης καταγγέλει για το θέμα Ιακωβίδη «Πού ήταν τόσο καιρό ο Πύρρος;»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συγκλόνισε με τις δηλώσεις του μετά τις προσπάθειες του στην άρση βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  αλλά ο ολυμπιονίκης και προπονητής Βαλέριος Λεωνίδης απέδωσε ευθύνες στην Ομοσπονδία και στον Πύρρο Δήμα.

Ο Βαλέριος Λεωνίδης καταγγέλει για το θέμα Ιακωβίδη «Πού ήταν τόσο καιρό ο Πύρρος;»

Συγκλόνισε ο Θοδωρής Ιακωβίδης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε πως σταματάει την άρση βαρών, γιατί δεν αντέχει άλλο, δεν έχει χρήματα να πληρώνει τον φυσικοθεραπευτή του και ο γγα Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε: «Συγκινητικό αντίο από τον Θοδωρή Ιακωβίδη μετά από μια μεγάλη καριέρα στην άρση βαρών. Έδωσε τον καλύτερο εαυτό του με αντίξοες συνθήκες στην τελευταία του Ολυμπιακή παρουσία. Ευχαριστούμε Θοδωρή, μόνο περηφάνεια πρέπει να νιώθεις για αυτά που κατάφερες μέσα από τόσες δυσκολίες».

Πύρρος Δήμας για Ιακωβίδη: «Με συγχωρείς Θοδωρή»

Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας άρσης βαρών Πύρρος Δήμας τόνισε : «Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκιο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας. Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008 και από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη»

Ο ολυμπιονίκης όμως Βαλέριος Λεωνίδης και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ήταν καταγγελτικός και δήλωσε στον Αθήνα 984: “Που ήταν τόσο καιρό ο Πύρρος Δήμας; To φωνάζω τόσο καιρό στα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας. Πήγαμε και στον Αυγενάκη. Το άθλημα έχει συρρικνωθεί πολύ. Δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχουν παιδιά. Στην κατηγορία των 85 κιλών, έκανε παραπάνω κιλά, απ ότι κάνει τώρα στα 96. Τον είχα αθλητή όταν ήμουν ομοσπονδιακός προπονητής και πήγαμε στο Ρίο. Μπορούσε να σηκώσει περισσότερα. Σφίγγει η καρδιά μου όταν τα ακούω αυτά, είναι κατάθεση ψυχής. Ήταν και ο Μαρτασίδης στην ομάδα. Γιατί έφυγε; Για τον ίδιο λόγο. Ένας αθλητής που πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες κάνει κάθε μέρα προπόνηση και πρέπει να έχει δίπλα του και γιατρό και φυσικοθεραπευτή. Το βασικό όμως είναι να υπάρχει ομάδα. Ο Θοδωρής είναι μόνος του, που είναι η άλλη ομάδα, για να υπάρχει κλίμα; Μόνος του πάλευε.
Και η δήλωση του Πύρρου “θα έρθω στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς”, Τι έκανε πριν; Είναι ντροπή να λέει τέτοια πράγματα. Ήταν πρόεδρος και βρισκόταν στην Αμερική. Τι πρόσφερε σε αυτά τα παιδιά; Τι έκανε γι αυτά τα παιδιά; Γι αυτόν έκανε αυτές τις δηλώσεις ο αθλητής. Βγήκε από πάνω του η πίεση. Το φώναζα και στα συμβούλια, κι αυτοί λένε όλα πάνε καλά. Εγώ δεν χαϊδεύω αυτιά. Τίποτα δεν πάει καλά, όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Θα έρθει δια μαγείας ο Πύρρος στην Ελλάδα και θα τα φτιάξει όλα. Ανησυχώ πλέον για την Αμερική, μήπως καταστραφεί η Αμερική που θα φύγει ο Πύρρος. Κι εγώ και ο Σαμπάνης και ο Γέροντας φωνάζαμε τόσο καιρό, αλλά δεν μας άκουγαν. Και στον Αυγενάκη πήγαμε. Φωνάζουμε για το άθλημα, δεν το κάνουμε επί προσωπικού. Υπάρχει πρόβλημα. Τώρα λένε “αχ ο Ιακωβίδης είπε αυτό”. Εμείς τα είχαμε προβλέψει από πριν”
Και πρόσθεσε: “Συνυπεύθυνη είναι η Ομοσπονδία. Για ποιους τα είπε όλα αυτά ο Ιακωβίδης; Δεν φταίει η καραντίνα. Τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά. Η Γενική Γραμματεία άφησε όλους τους αθλητές που ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπαίνουν στο γυμναστήριο.Το θέμα είναι τι παρέχεις σε αυτά τα παιδιά. Να κάνουν κάπου προετοιμασία. Πως να προετοιμασθεί; Μόνος του; Ο προπονητής του ήταν στα Γιάννινα και ερχόταν μια φορά τον μήνα να τον δει. Είναι προπονητική αυτή; Τον είδε πέντε φορές. Όταν το είπα αυτό στο συμβούλιο, όταν το κατήγγειλα, με αποκάλεσαν “ρατσιστή”. Πονάει η ψυχή μου και το ξεκαθαρίζω ότι δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Ενδιαφέρομαι για το άθλημα. Ο Ιακωβίδης με τα κλάμματα σταματάει. Έκανε 190 κιλά στα 85 και τώρα κάνει λιγότερα. Τον λυπάμαι… Τι να πει ο Πύρρος και ο Μαυρωτάς; Είναι θέμα ομοσπονδίας, δεν έχει σχέση με τη Γενική Γραμματεία. Τα φωνάζαμε και πριν από τι εκλογές. Ένας αθλητής δεν άντεξε και πήγε στην Κύπρο, υπήρχαν και μια-δυο αθλήτριες. Μια φορά στους έξι μήνες τους έδωσαν διακόσια ευρώ. Είναι τραγικό και στεναχωριέμαι. Εγώ τα λέω όπως είναι τα πράγματα και σε όποιον αρέσει”