Ολυμπιακοί Αγώνες: Σούπερ το Μεξικό, δύσκολα στα ημιτελικά οι Ισπανία, Βραζιλία, Ιαπωνία (vid)

Εντυπωσιακά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων το Μεξικό. Αντιθέτως, δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα οι Ισπανία, Βραζιλία και Ιαπωνία που επίσης προκρίθηκαν στους «τέσσερις». Όλα τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σούπερ το Μεξικό, δύσκολα στα ημιτελικά οι Ισπανία, Βραζιλία, Ιαπωνία (vid)

Συναρπαστικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν για τη φάση των «8» του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων, με την πρόκριση για τα ημιτελικά να πηγαίνει τελικά στις ομάδες του Μεξικού, της Βραζιλίας, της Ισπανίας και της οικοδέσποινας Ιαπωνίας.

Την πλέον εντυπωσιακή πρόκριση πήραν οι Μεξικανοί, οι οποίοι συνέτριψαν με το απίστευτο 6-3 την εθνική της Νότιας Κορέας. Οι «τρικολόρ» της Κεντρικής Αμερικής προηγήθηκαν στο 12' με τον Μαρτίν, όμως οι Κορεάτες έκαναν το... λάθος να ισοφαρίσουν στο 20' με τον Λι Ντονγκ-Τζιεόνγκ.

Ακολούθησε επιθετική... λαίλαπα από πλευράς Μεξικού, που σκόραρε κατά ριπάς με τους Ρόμο (30'), Κόρντομπα (39' πέν., 63'), ξανά με τον Μαρτίν (54') και με τον Αγκίρε (84'), για να προηγηθεί με 6-2, καθώς η Κορέα είχε σκοράρει ενδιάμεσα (51') ξανά με τον Λι, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90'+1' ο Χουάνγκ Ούι-Τζο.

Πολύ πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 5-2 επικράτησε η Ισπανία της Ακτής Ελεφαντοστού, για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Κι αυτό γιατί στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού το σκορ ήταν 2-2 (!), με τέρματα που σημείωσαν οι Όλμο (30'), Μιρ (90'+3') για την Ισπανία και οι Μπέιλι (10'), Γκραντέλ (90'+1') για την Ακτή.

Η «Φούρια Ρόχα», όμως, είχε κρατήσει το καλύτερο για την... παράταση, διάστημα στο οποίο σκόραρε άλλες τρεις φορές με τους Οϊαρθάμπαλ (98' πέναλτι) και Μιρ (117', 120'+1'), για να φτάσει στο εντυπωσιακό 5-2.

Πολύ πιο «κλειστά» ήταν τα ζευγάρια της Βραζιλίας με την Αίγυπτο και της Ιαπωνίας με τη Νέα Ζηλανδία. Η «Σελεσάο» πήρε την πρόκριση στους «4» με το ισχνό 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Κούνια στο 37ο λεπτό, ενώ οι οικοδεσπότες χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι για να περάσουν στα ημιτελικά (4-2), καθώς η κανονική διάρκεια του ματς και η παράταση βρήκαν τις δυο ομάδες στο 0-0.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

ΤΡΙΤΗ 3/8

11.00: Μεξικό - Βραζιλία

14.00: Ιαπωνία - Ισπανία