Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Κενυάτης Οντιαμπό, η πρώτη περίπτωση ντόπινγκ στο Τόκιο

Ο Κενυάτης σπρίντερ, Μαρκ Οντιαμπό έκανε χρήση της ουσίας μεθαστερόνη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (31/7) από τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Κενυάτης Οντιαμπό, η πρώτη περίπτωση ντόπινγκ στο Τόκιο

Ο Μαρκ Οντιαμπό, είναι ο πρώτος αθλητής που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά από σχετικό έλεγχο, προέκυψε ότι ο Κενυάτης σπρίντερ, έκανε χρήση της ουσίας μεθαστερόνη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (31/7) από τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχων.

Ο Οντιαμπό, αποκλείσθηκε λίγες ώρες πριν την συμμετοχή του στον προκριματικό των 100 μέτρων, ενώ όπως έγινε γνωστό, το επίμαχο δείγμα, ελήφθη στις 28 Ιουλίου στο Τόκιο. Ο 28χρονος αθλητής, που έχει καλύτερη επίδοση 10:05, προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Αυτή, είναι η δεύτερη περίπτωση ντόπινγκ που αφορά έναν Κενυάτη αθλητή στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς προηγήθηκε ο Σάιμον Κέμποι, ο οποίος αποκλείστηκε στο Σίδνεϊ το 2000 πριν αγωνιστεί στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Νωρίτερα σήμερα (31/7), η Νιγηριανή σπρίντερ, Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρο, αποκλείσθηκε από την διοργάνωση του Τόκιο, καθώς σε έλεγχο που της έγινε στις 19 Ιουλίου, απεδείχθη πως έκανε χρήση αυξητικής ορμόνης.