Στέφανος Ντούσκος: Αυτός είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης

Ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο, χρυσό μάλιστα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο φοιτητής της Ιατρικής Σχολής είναι λεβεντιά και δεν τα παρατά ποτέ.

Στέφανος Ντούσκος: Αυτός είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης

Ο Στέφανος Ντούσκος μπήκε στον αθλητισμό, ξεκινώντας από τον στίβο και το άλμα εις μήκος, ωστόσο στην πόλη των Ιωαννίνων δεν γινόταν να μην περάσει από την κωπηλασία. Ευτυχώς δηλαδή γιατί όχι μόνο πέρασε αλλά έμεινε και από τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι χρυσός Ολυμπιονίκης.

Η τετράκωπος ήταν το αγώνισμά του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 ήταν στην έκτη θέση στην ηλικία των 19 ετών, μαζί με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή. Βέβαια είχε επιτυχίες και στη δίκωπο, κατακτώντας μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Μητέρα Ντούσκου: «Ο Στέφανος θα εγκατέλειπε» (vid)

Πριν από δύο χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση δοκιμάσει την τύχη του στο μονό σκιφ. Όπως δήλωσε μάλιστα η μητέρα του είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει αλλά ήρθε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των Νέων με 6:42.97 και στη συνέχεια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας. Εκείνη η κούρσα ήταν που τον κράτησε στον χώρο και σήμερα είναι στην κορυφή του κόσμου.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν ανέβηκε στο βάθρο αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Του έδωσε δύναμη να συνεχίσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να φτάσει τελικά στην κορυφή.

Η «χρυσή» κούρσα και η απονομή του Στέφανου Ντούσκου (vids)

Τον Σεπτέμβριο, ως χρυσός ολυμπιονίκης πλέον θα περάσει την πόρτα της Ιατρικής Σχολής των Ιωαννίνων, κάτι που δεν έκανε πέρσι λόγω της πανδημίας και της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Άξιζε τον κόπο και τώρα ο Στέφανος είναι έτοιμος να καθίσει ξανά στα...θρανία.

Ντούσκος: «Στα 100 τελευταία μέτρα είπα... δεν το χάνω!»

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997 και είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου μαζί με τον Γιάννη Πέτρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, κάτω των 23ων και Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων του Ρότερνταμ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος

Κατέκτησε ακόμη το 2018, δύο μετάλλια, ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρέστ της Λευκορωσίας και ένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο Στέφανος Ντούσκος μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23 και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, πάλι με συναθλητή τον Χρήστο Στεργιάκα, ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ. Το 2019 πήρε το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα U23 στο απλό σκιφ.

Το 2020, ο Στέφανος Ντούσκος ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, στις 8 Απριλίου 2021.