Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σε καραντίνα Αυστραλοί αθλητές - Είχαν επαφή με τον Κέντρικς

Ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της Αυστραλίας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Σαμ Κέντρικς.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σε καραντίνα Αυστραλοί αθλητές - Είχαν επαφή με τον Κέντρικς

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Σαμ Κέντρικς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και θα χάσει ως αποτέλεσμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο και την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή. Όπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας «Sydney Morning Herald», και οι 63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ ο αθλητής του επί κοντώ, Κέρτις Μάρσαλ, επιβεβαιώθηκε ως περίπτωση επαφής με τον Κέντρικς και άλλοι αθλητές μπορεί να είχαν αλληλεπιδράσεις με τον Αμερικανό επικοντιστή.