Εκτός προημιτελικών του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου Ανδρών Αργεντινή, Γαλλία και Γερμανία!

Δεν συνεχίζουν στη νοκ άουτ φάση του Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου Ανδρών μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως Αργεντινή, Γαλλία και Γερμανία!

Εκτός προημιτελικών του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου Ανδρών Αργεντινή, Γαλλία και Γερμανία!

Μετά το πρόσφατο Euro, όπου η Γερμανία δεν ...μακροημέρευσε αφού αποκλείστηκε στη φάση των «16» στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν κατάφερε να περάσει ούτε στα νοκ άουτ ματς.

Τα «πάντσερ» έμειναν εκτός προημιτελικών στο ποδοσφαιρικό τουρνουά , καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού και τερμάτισε τρίτη στον Δ' όμιλο, με τους Ιβοριανούς να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση. Πρώτη στον τέταρτο όμιλο τερμάτισε η Βραζιλία.

Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Στάδιο «Μιγιάγκι» του Ρίφου και η αφρικανική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 67ο λεπτό με αυτογκόλ του Χάινριχ για να ισοφαρίσουν οι Τεύτονες έξι λεπτά αργότερα με τον Λέβεν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί στο προηγούμενο παιχνίδι τους, δυσκολεύθηκαν με τη Σαουδική Αραβία, αλλά τελικά επικράτησαν με 3-2, ενώ στην πρεμιέρα του τουρνουά είχαν ηττηθεί από τη Βραζιλία με 4-2.

Μια κι ο λόγος για την Βραζιλία νίκησε δύσκολα τη Σαουδική Αραβία με 3-1, για το ίδιο γκρουπ στην Σαϊτάμα. Η παρέα του βετεράνου Ντάνι Αλβες και του Ριτσάρλισον, που πέτυχε δύο γκολ, είχε την υπεροχή, έχασε καλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να βρει εύκολα το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Μάλιστα οι Αραβες προηγήθηκαν γρήγορα με τον Αλάμπρι (5'), για να ισοφαρίσουν οι Βραζιλιάνοι στο 14ο λεπτό με τον Κούνια. Τελικά ο Ριτσάρλισον έδωσε τη λύση, κάνοντας το 2-1 στο 76', διαμορφώνοντας ο άσος της Έβερτον στη συνέχεια το τελικό σκορ στο τελικό σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εκτός κι οι Αργεντινοί με τους Γάλλους

Δεν ήταν όμως μόνο οι Γερμανοί που έπαθαν κάζο.

Οι Γάλλοι για τον 1ο όμιλο συνετρίβησαν 4-0 (27' Κούμπο, 34' Σακάι, 70' Μιγιόσι, 91' Μαέντα) από τους οικοδεσπότες Ιάπωνες που τερμάτισαν πρώτοι κι «απόλυτοι».

Στη 2η προνομιούχο θέση τερμάτισαν οι Μεξικανοί (6π.) που επιβλήθηκαν 3-0 (18' Βέγκα, 45' Ρόμο, 60' Μαρτίν) της ουραγού κι άποντης Ν. Αφρικής.

Στο 2ο γκρουπ, πρώτη αναδείχθηκε η Ν. Κορέα (6π.) που ...εξαέρωσε 6-0 (12' πεν., 45+5', 52' πεν. Χουάνγκ, 19' πεν. Βον, 64' Κιμ, 65', 82' Λι) την, μέχρι την έναρξη του ματς, ισόβαθμη της Ονδούρα, ενώ δεύτερη ήταν η Νέα Ζηλανδία αφού η λευκή ισοπαλία με την Ρουμανία διατήρησε την υπεροχή της στην ισοβαθμία (4π.) με τους Βαλκάνιους.

Τέλος στον 3ο όμιλο η ισοπαλία της Ισπανίας 1-1 (66' Μερίνο - 87' Μπελμόντε) με την Αργεντινή έδωσε στους «φούριας ρόχας» τη 2η θέση στην ισοβαθμία με τους «γκαούτσος» (που πήγαν σπίτι τους), αφού πρώτοι τερμάτισαν οι, αήττητοι, Αιγύπτιοι με 5π. κερδίζοντας 2-0 (44' Ραγιάν, 85' Χαμντί) τους, ουραγούς (3π.), Αυστραλούς!

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Έτσι τα ζευγάρια που προέκυψαν στην 8αδα είναι:

Ιαπωνία - Ν. Ζηλανδία
Ισπανία - Ακτή Ελεφαντοστού
Ν. Κορέα - Μεξικό
Βραζιλία - Αίγυπτος.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31 Ιουλίου.