Στην 13η θέση Τσουλφά, Σπανάκη - Μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες η πρώτη

Οι Αιμιλία Τσουλφά, Αριάδνη Σπανάκη μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες στο Τόκιο είναι στην 13η θέση. Η πρώτη έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα η οποία συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην 13η θέση Τσουλφά, Σπανάκη - Μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες η πρώτη

Στην 13η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας και των δύο πρώτων ιστιοδρομιών στην κατηγορία σκαφών 470.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την 1η ιστιοδρομία στην 15η θέση και τη 2η στην 9η θέση, έχοντας συνολικά 24 βαθμούς ποινής.

Η Αιμιλία Τσουλφά με τη συμμετοχή της την Τετάρτη (28/7) στην κατηγορία σκαφών 470, έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα η οποία συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρωί σε ηλικία 48 ετών, δύο μηνών και 13 ημερών η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ρίχτηκε στη μάχη στις ιστιοδρομίες 1-2 (470) με την Αριάδνη Σπανάκη και όπως είπαμε μετά το τέλος της πρώτης μέρας των αγώνων είναι στην 13η θέση το πλήρωμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι και σήμερα στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρισκόταν η Ευαγγελία Ψάρρα η οποίας συμμετέχει –και αυτή- στου Ολυμπιακούς Αγώνες στην τοξοβολία, σε ηλικία 47 ετών και ενός μήνα. Μάλιστα η Ευαγγελία Ψάρρα δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αιμιλία Τσουλφά.