Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ιταλός κωπηλάτης έχασε τον τελικό και το μετάλλιο λόγω κορονοϊού

Ο Μπρούντο Ροζέτι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και αναγκάστηκε να χάσει τελικό της τετρακώπου ανδρών, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε η Ιταλία.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ιταλός κωπηλάτης έχασε τον τελικό και το μετάλλιο λόγω κορονοϊού

Με αλλαγή της τελευταίας στιγμής αγωνίστηκε η ιταλική τετράκωπος την Τετάρτη (28/7) στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο, όπου μάλιστα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Μπρούνο Ροζέτι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό λίγες ώρες πριν την κούρσα και αναγκαστικά έχασε τον τελικό και τέθηκε σε καραντίνα. Οι υπόλοιποι τρεις κωπηλάτες της ομάδας, Ματέο Καστάλντο, Ματέο Λόντο και Τζουζέπε Βιτσίνο, ήταν αρνητικοί και αγωνίστηκαν κανονικά, ενώ τη θέση του Ροζέτι πήρε ο Μάρκο ντι Κοστάντζο.

Παρά το σοκ της απώλειας του 33χρονου αθλητή, αλλά και το γεγονός ότι λίγο πριν τον τερματισμό η βρετανική βάρκα μπήκε στη διαδρομή τους, αναγκάζοντάς τους να λοξοδρομήσουν, οι Ιταλοί κατέκτησαν την τρίτη θέση, πίσω από την Αυστραλία και τη Ρουμανία.

Όπως γνωστοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας, ο άτυχος Μπρούνο Ροζέτι δεν δικαιούται να λάβει το χάλκινο μετάλλιο, παρότι συμμετείχε κανονικά στα προκριματικά.