Oλυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι η αθλήτρια με κορονοϊό

Η αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη παραδέχτηκε ότι είναι η αθλήτρια με κορονοϊό και χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Oλυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι η αθλήτρια με κορονοϊό

Η αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης λίγο προτού αναχωρήσει για Τόκιο νόσησε και χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό λίγο προτού αναχωρήσει για την ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου θα έπαιρνε μέρος μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου στο ντουέτο, έχοντας μάλιστα υψηλές πιθανότητες για συμμετοχή στον τελικό.

Η Πλατανιώτη, που έχει ελαφρά συμπτώματα (δέκατα) επιβεβαίωσε, πως έχει νοσήσει με covid-19 και ότι είναι η αθλήτρια που χτυπήθηκε από κορονοϊό σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ δίχως όμως να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της αθλήτριας. Ως εκ τούτου θα μείνει στην Αθήνα και το ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου δεν θα αγωνιστεί καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτρια. Αντιθέτως, θα συμμετάσχει κανονικά το ομαδικό, όπου θα υπάρξει αντικατάσταση.

Η 26χρονη αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο το 2016 και είχε ως στόχο τον τελικό του αγωνίσματος.