Ιταλία - Ελλάδα 6-6: Θρίλερ στο Τόκιο (highlights)

Η Εθνική ομάδα ήταν εξαιρετική για τρία οκτάλεπτα κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, προηγήθηκε 6-2 αλλά στο τέλος κινδύνεψε να χάσει και το ματς (6-6)! Τεράστιος ο Μάνος Ζερδεβάς τελείωσε τον αγώνα με 71% στις αποκρούσεις

Ιταλία - Ελλάδα 6-6: Θρίλερ στο Τόκιο (highlights)

Σκληρό το ματς, όπως άλλωστε το περιμέναμε από τα πρώτα λεπτά. Οι άμυνες είχαν φυσικά τον πρώτο λόγο αλλά και οι δύο τερματοφύλακες, με τον Μάνο Ζερδεβά να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στον αγώνα με την Ουγγαρία στην πρεμιέρα και τον Ντελ Λούνγκο να είναι κι αυτός σε εξαιρετική μέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο κίπερ είχαν 75% στις αποκρούσεις στο πρώτο οκτάλεπτο που τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες (1-1). Ο φουνταριστός Αϊκάρντι έδωσε το προβάδισμα και ο δικός μας φουνταριστός, ο Μουρίκης απάντησε (1-1) στον παίκτη παραπάνω (1/2), με την Ιταλία να έχει 0/3 στον παραπάνω!

Με χαμένους παραπάνω ξεκίνησαν οι δυο ομάδες και στη δεύτερη περίοδο, με την Ιταλία να παίρνει ξανά το προβάδισμα αυτή τη φορά με τον Λουόνγκο από την περιφέρεια αλλά τη «γαλανόλευκη» να απαντά με το εξαιρετικό τέρμα του Αλέξανδρου Παπανασταίου, ο οποίος με μια «λόμπα» βραζιλιάνικη έγραψε το 2-2 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με το δεύτερο οκτάλεπτο να είναι...καρμπόν με το πρώτο. Ο Ζερδεβάς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 78% στις αποκρούσεις και ο Ντελ Λούνγκο με 75%!

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας να κερδίζει δύο διαδοχικές αποβολές. Έχασε την πρώτη και ο Σάντρο Καμπάνια κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ (5.26 για το τέλος της τρίτης περιόδου), με τον Βλάχο να έχει τον αρχηγό του Γιάννη Φουντούλη με δύο ποινές! Παρά το τάιμ άουτ η άμυνα βγήκε για την Εθνική με τους Ιταλούς να έχουν σε αυτό το σημείο 0/7 στον παραπάνω. Μάλιστα 4.41 για το τέλος της περιόδου, ο Ντίνος Γενηδουνιάς με έναν κεραυνό από το...σπίτι του έδωσε και πρώτη φορά το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα (2-3) και ακολούθησε το εξαιρετικό γκολ από την περιφέρεια του Μάριου Καπότση, με την Ελλάδα να ξεφεύγει με δύο γκολ (4-2, στα μέσα της περιόδου) ενώ ο Αργυρόπουλος με γκολ στον παραπάνω (έπαιξε γρήγορα και πανέξυπνα τη φάση ο Άγγελος Βλαχόπουλος) πέτυχε και το 5-2, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να κάνει ότι θέλει μέσα στο νερό, με τον Βλαχόπουλο να σημειώνει και το 6-2 που ήταν και το σκορ στο τέλος της περιόδου, όπου ο Μάνος Ζερδεβάς είχε 86% στιςαποκρούσεις! Φυσικά το ποσοστό του Ντελ Λούνγκο κατέβηκε στο 54% με τα τέσσερα διαδοχικά τέρματα που σημείωσε.

Ο Φιλιόλι με πέναλτι μείωσε σε 6-3, η Εθνική στη συνέχεια έχασε τον δικό της παραπάνω ενώ στη συνέχεια η Ιταλία πήρε εκ νέου αποβολή αλλά ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν εκεί που έπρεπε και δεν άφησε τους γείτονες να μειώσουν στα δύο γκολ, κάτι που τελικά έγινε με τον Φιλιόλι και πάλι να σκοράρει (6-4) στον παίκτη παραπάνω (1/10), 4.43 για το τέλος του αγώνα, με τη "γαλανόλευκη" σε αυτό το σημείο να μην έχει καθαρό μυαλό και παρά το τάιμ άουτ του Βλάχου δεν κατάφερε να σκοράρει αλλά ευτυχώς ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν...κέρβερος και 2.58 για το τέλος είπε όχι στον Φιγκάρι και πάλι σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω (1/11) αλλά ο Αϊκάρντι 2.07 για το τέλος με γκολ από τη θέση του φουνταριστού έφερε το ματς στο γκολ (5-6). Η Εθνική ήθελε ένα γκολ που δεν ερχόταν ούτε στον παραπάνω (2/7) και η Ιταλία είχε τη δική της ευκαιρία για να σώσει την παρτίδα στο φινάλε σε έναν ακόμη παραπάνω (2/12) με τον Ετσενίκε να βρίσκει στόχο και να γράφει το 6-6 (1.09 για το τέλος του αγώνα). Ο Καπότσης δεν βρήκε στόχο και η Ιταλία πήγε να πάρει και το ματς αλλά ο Ζερδεβάς είπε όχι στον Φιλιόλι 10 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ για τα τελευταία 4.2 δευτερόλεπτα αλλά το σουτ του Αργυρόπουλου σταμάτησε στον Ντελ Λούνγκο.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 0-4, 4-0.

Ιταλία: Αϊκάρντι 2, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Ετσενίκε 1.

Ελλάδα: Μουρίκης 1, Παπαναστασίου 1, Γενηδουνιάς 1, Καπότσης 1, Αργυρόπουλος 1, Βλαχόπουλος 1.