Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στη μάχη Πετρούνιας, Σάκκαρη, Ντουντουνάκη, Γκιώνης...

Το ολυμπιακό όνειρό τους ετοιμάζονται να διεκδικήσουν οι πρώτοι αθλητές της Ελλάδας. Λευτέρης Πετρούνιας, Μαρία Σάκκαρη, Άννα Ντουντουνάκη μεταξύ αυτών που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στη μάχη Πετρούνιας, Σάκκαρη, Ντουντουνάκη, Γκιώνης...

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού θα βρεθούν στους αγωνιστικούς χώρους του Τόκιο, λίγες ώρες μετά την Τελετή Έναρξης. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Μαρία Σάκκαρη, η Άννα Ντουντουνάκη, οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου, ο Απόστολος Παπαστάμος, ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης θα διεκδικήσουν το ολυμπιακό όνειρό τους.

Την αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα κάνουν οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο (02.30 – 04.30). Οι νεαρές πρωταθλήτριες βρίσκονται σε πολύ κατάσταση αλλά οι θα βρουν απέναντί τους δυνατά ζευγάρια από ΗΠΑ, Ρουμανία, Ιταλία και Καναδά. Απευθείας στους ημιτελικούς θα περάσουν τα τρία πρώτα πληρώματα.

Στις 05.00 θα αρχίσει την προσπάθεια της η Μαρία Σάκκαρη. θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κονταβέιτ από την Εσθονία και, εάν συνεχίσει, τη νικήτρια της αναμέτρησης Στογιάνοβιτς – Χιμπίνο. Την ίδια ώρα θα αγωνιστεί ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στην ποδηλασία δρόμου.

Στις 8.30 θα αρχίσουν οι αγώνες του δεύτερου ομίλου της ενόργανης γυμναστικής. Σε αυτόν τον όμιλο μετέχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκτελέσει ένα σταθερό πρόγραμμα για να περάσει στον τελικό των κρίκων. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Δευτέρα.

Λίγη ώρα αργότερα (09.00) θα ξεκινήσει η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη απέναντι στον Σέρβο Ζολτ Πέτε, στον πρώτο γύρο του ατομικού στο πινγκ πονγκ. «Θέλω να βγάλω αυτό που μπορώ, μία πολύ καλή απόδοση και να απολαύσω και αυτή τη συμμετοχή μου. Έχω δουλέψει πολύ, έχω μεγάλη εμπειρία κι αν κάνω καλή αρχή όλα μπορούν να γίνουν μετά. Θέλω πολύ ένα καλό πλασάρισμα γιατί ίσως είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα», δήλωσε ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Το μεσημέρι, σειρά θα πάρουν οι κολυμβητές. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 13.00 με τα 400μ. μεικτής ομαδικής. Ο πρώτος από ελληνικής πλευράς που θα μπει στην πισίνα θα είναι ο Απόστολος Παπαστάμος (13.13). Θα ακολουθήσουν τα 100μ. πεταλούδας με την Άννα Ντουντουνάκη (19.35).