Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ικανοποίηση Ντούσκου και Κυρίδου για τις προκρίσεις τους

Οι δηλώσεις των Στέφανου Ντούσκου και Αννέτα Κυρίδου μετά τις προκρίσεις στα προημιτελικά του απλού σκιφ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, στην πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ικανοποίηση Ντούσκου και Κυρίδου για τις προκρίσεις τους

Ο Στέφανος Ντούσκος, ο πρώτος αθλητής από την Ελλάδα που ξεκίνησε την αγωνιστική δράση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 πραγματοποίησε μία ονειρεμένη πρεμιέρα, αφού τερμάτισε πρώτος στη 2η προκριματική σειρά του απλού σκιφ ανδρών και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του αγωνίσματος. Ο Έλληνας κωπηλάτης δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ από τη Μεικτή Ζώνη, αμέσως μετά το ιδανικό ξεκίνημα για τον ίδιο, την ελληνική κωπηλασία και την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα: «Όλα πήγαν καλά! Περίμενα να είναι πιο δύσκολο, αλλά έφυγα από το ξεκίνημα δυνατά και δεν πιέστηκα. Νιώθω καλά κι ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

«Προκρίθηκα, αν και λίγο αγχωμένη»

Η Αννέτα Κυρίδου πέτυχε και αυτή τον στόχο της στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του απλού σκιφ γυναικών. Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η και τελευταία θέση που έδινε την απευθείας πρόκριση από την προκριματική σειρά της, με χρόνο 7:54.28. «Αυτό που ήθελα ήταν να προκριθώ στα προημιτελικά. Αν και δεν αγχώνομαι στους αγώνες το πρωί σηκώθηκα λίγο αγχωμένη. Μετά όλα πήγαν καλά», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ στη Μεικτή Ζώνη η Αννέτα Κυρίδου.