Ποδόσφαιρο Ανδρών: Τεσσάρα οι Βραζιλιάνοι, με χατ τρικ Ριτσάρλισον στη Γερμανία!

Η Βραζιλία, με πρωταγωνιστή τον Ριτσάρλισον, που πέτυχε χατ τρικ, επικράτησε με το, εντυπωσιακό, 4-2, επί της Γερμανίας στο σημαντικότερο ματς της πρεμιέρας του, ποδοσφαιρικού, τουρνουά Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ποδόσφαιρο Ανδρών: Τεσσάρα οι Βραζιλιάνοι, με χατ τρικ Ριτσάρλισον στη Γερμανία!

Μετά τις Γυναίκες την Τετάρτη (21/07), ξεκίνησε, την Πέμπτη (22/07) το ποδοσφαιρικό τουρνουά Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων ξεχώρισε, λόγω «ονομάτων», η αναμέτρηση Βραζιλίας - Γερμανίας που έληξε με θριαμβευτές τους Νοτιαμερικάνους με σκορ 4-2.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της Ολυμπιακής «σελεσάο» ο Ριτσάρλισον με χατ τρικ.

Επίσης τεσσάρα (4-1) πέτυχε το Μεξικό κατά της Γαλλίας.

Ωστόσο δεν ήταν τα μόνα αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση.

Στο πρώτο χρονικά ματς του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, για τον 3ο όμιλο, που διεξήχθη στο Σαπόρο, η Ισπανία παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Αίγυπτο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ισπανία είχε στις τάξεις της αρκετούς από τους παίκτες που αγωνίσθηκαν προ μηνός στο EURO, όπως ο Ουνάϊ Σιμόν, ο Πέδρι, ο Τόρες, ο Ογιαρθάμπαλ, ο Γκαρθία και ο Όλμο.

Έκπληξη είχαμε και στο άλλο ματς του ομίλου με την Αυστραλία να επικρατεί 2-0 της Αργεντινής στο Σαπόρο.

Τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ (14΄) με τον Γουέιλς και «σφράγισαν» τη νίκη τους με γκολ του Τίλιο (80΄), ενώ η «αλμπισελέστε» έπαιξε σε όλο το β΄ ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ορτέγκα στις καθυστερήσεις του πρώτο 45λεπτου.

Για το ρεσιτάλ του Ριτσάρλισον, στη Γιοκοχάμα, στο μεγάλο ματς του 4ου ομίλου αναφερθήκαμε ακροθιγώς.

Ο άσος της Εβερτον πέτυχε χατ-τρικ σε μισή ώρα στο 1ο μέρος (7΄, 22΄, 30΄) και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην κάτοχο του τίτλου, η οποία μάλιστα έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ματέους Κούνια.

Στο β΄ μέρος τα «πάντσερ» αντέδρασαν και μείωσαν με τέρματα των Αμίρι (57΄) και Άχε (83΄), παρότι μάλιστα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 63΄, λόγω αποβολής του Άρνολντ.

Τελικά, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παουλίνιο «σφράγισε» τη νίκη της Βραζιλίας, διαμορφώνοντας το 4-2.

Στο έτερο μας του ομίλου, το μεγάλο αστέρι της της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Φρανκ Κεσιέ, χάρισε μία δύσκολη νίκη με 2-1 επί της Σαουδικής Αραβίας (επίσης στη Γιοκοχάμα).

Ο άσος της Μίλαν πέτυχε στο 66΄ το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης, όπου οι «Ελέφαντες» είχαν προηγηθεί με αυτογκόλ του Αλ-Αμρί στο 39, αλλά ισοφαρίστηκε πέντε λεπτά αργότερα (Αλ-Νταουσαρί).

Εξάλλου, στο Τόκιο, για τον 1ο όμιλο το Μεξικό θριάμβευσε με 4-1 των Γάλλων.

Οι «αζτέκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τους Βέγκα (47΄) και Κόρντοβα (55΄), ο Ζινιάκ με πέναλτι μείωσε στο 69΄ για τους «τρικολόρ», αλλά τα τέρματα των Αντούνα (80΄) και Αγκίρε (90+1΄) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «σομπρέρος», που ονειρεύονται επανάληψη του «χρυσού» θριάμβου του 2012 στο Λονδίνο.

Νικηφόρα ξεκίνησε κι η οικοδέσποινα Ιαπωνία τις υποχρεώσεις της, στο ανδρικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι «μπλε σαμουράι» επικράτησαν στο Τόκιο 1-0 της Νότιας Αφρικής, σε αναμέτρηση του 1ου ομίλου, και έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 71΄ ο 20χρονος Τακεφούσα Κούμπο, ο οποίος ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με το ίδιο σκορ, χάρη σε γκολ του Κρις Γουντ (76'), η Νέα Ζηλανδία επικράτησε της Νότιας Κορέας στην Κασίμα, για τον 2ο όμιλο.

Ένα αυτογκόλ έκρινε την αναμέτρηση της Ρουμανίας με την Ονδούρα στην πόλη Κασίμα, για τον 2ο όμιλο του ανδρικού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ολίβα έστειλε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για τη Ρουμανία, προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 και να μπει «με το δεξί» στη διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Μεξικό – Γαλλία 4-1

Ιαπωνία – Νότια Αφρική 1-0

Νέα Ζηλανδία – Νότια Κορέα 1-0

Ονδούρα – Ρουμανία 0-1

Αίγυπτος – Ισπανία 0-0

Αργεντινή – Αυστραλία 0-2

Ακτή Ελεφαντοστού – Σαουδική Αραβία 2-1

Βραζιλία – Γερμανία 4-2

Οι βαθμολογίες

Α όμιλος

Μεξικό 3

Ιαπωνία 3

Νότια Αφρική 0

Γαλλία 0

Β όμιλος

Νέα Ζηλανδία 3

Ρουμανία 3

Ονδούρα 0

Νότια Κορέα 0

Γ όμιλος

Αυστραλία 3

Αίγυπτος 1

Ισπανία 1

Αργεντινή 0

Δ όμιλος

Βραζιλία 3

Ακτή Ελεφαντοστού 3

Σαουδική Αραβία 0

Γερμανία 0

Η επόμενη αγωνιστική

Κυριακή 25 Ιουλίου

11:00 Γαλλία – Νότια Αφρική

16:00 Ιαπωνία – Μεξικό

11:00 Νέα Ζηλανδία – Ονδούρα

16:00 Ρουμανία – Νότια Κορέα

10:30 Αίγυπτος – Αργεντινή

15:30 Αυστραλία – Ισπανία

11:30 Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού

16:30 Σαουδική Αραβία – Γερμανία