Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ντουντουνάκη: «Δεν θα ήθελα να υποσχεθώ πολλά»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδα, Άννα Ντουντουνάκη αναχώρησε την Κυριακή (18/7) το απόγευμα για το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ντουντουνάκη: «Δεν θα ήθελα να υποσχεθώ πολλά»

Τον περασμένο Μάιο η Άννα Ντουντουνάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια στη Βουδαπέστη, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 100μ. πεταλούδα, καταρρίπτοντας παράλληλα το Πανελλήνιο ρεκόρ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αγωνίστηκε στα 100 μέτρα πεταλούδα και τερμάτισε 18η, ενώ σε λίγες μέρες στο Τόκιο, έρχεται «αντιμέτωπη» με την δεύτερη συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου. Πλέον είμαι πιο ώριμη και πιο έμπειρη σε σχέση με το Ρίο και θέλω να πιστεύω πως αυτό θα με βοηθήσει στο Τόκιο. Είμαι συνειδητοποιημένη, αποφασισμένη και έχω δουλέψει αρκετά για να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει. Αρχικά θέλω να πετύχω ένα ατομικό ρεκόρ και από εκεί και πέρα, ότι αυτό φέρει. Δεν θα ήθελα να υποσχεθώ πολλά, όμως σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο», τόνισε χαρακτηριστικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδα Άννα Ντουντουνάκη.

Διακρίσεις: 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021 (100μ πεταλούδα), 3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας (100μ πεταλούδα), 3η Μεσογειακοί Αγώνες 2018 (100μ πεταλούδα, 4χ100μ Μ. Ομαδική)