Κολόμβος: «Πρέπει να προχωράμε βήμα - βήμα»

Ο διεθνής φουνταριστός Χριστόδουλος Κολόμβος, ετοιμάζεται για τη δεύτερη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κολόμβος: «Πρέπει να προχωράμε βήμα - βήμα»

Ο Αχαιός φουνταριστός του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και τις επιδιώξεις της «γαλανόλευκης».

«Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε αθλητής. Είμαι πολύ τυχερός που θα πάρω μέρος σε Ολυμπιάδα για δεύτερη φορά, πόσο μάλλον μετά από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και ειδικά την τελευταία χρονιά, που ήταν γεμάτη αμφιβολίες, δυσκολίες ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο ακύρωσης των αγώνων. Η διοργάνωση του Τόκιο θα είναι διαφορετική, με αυστηρά μέτρα και χωρίς θεατές. Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να επισκιάσουν την μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη», είπε αρχικά ο Κολόβος.

Αναφορικά με τους στόχους της Εθνικής ομάδας, ο Χριστόδουλος Κολόμβος, υποστήριξε: «Η Εθνική ομάδα δεν έχει κατακτήσει ποτέ μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες και γι αυτό δεν πρέπει να προτρέχουμε. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. Οι αγώνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι, αφού τουλάχιστον 10 ομάδες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και στα λάθη. Πιστεύω πως όποια θέση και να κατακτήσουμε στον όμιλο, τα χιαστί παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα. Από εκεί και πέρα το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς και το να μείνεις εκτός τετράδας, χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή. Φυσικά και έχουμε υψηλούς στόχους, αλλά πρέπει να προχωράμε βήμα- βήμα. Γνωρίζω καλά πως ο φίλαθλος κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από την Εθνική ανδρών και αυτό μας γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη. Να είναι σίγουροι πως θα τα δώσουμε όλα».

Το αγωνιστικό προφίλ του Χριστόδουλου με την Εθνική Ομάδα:

Συμμετοχές: 239, Γκολ: 178

Διακρίσεις: 3ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015, 3ος World League 2021, 2ος Μεσογειακοί Αγώνες 2018, 3ος Μεσογειακοί Αγώνες 2013