Πρόστιμο - μαμούθ στο «Ράδιο Αρβύλα» επειδή σατίρισαν καρκινοπαθή (vid)

Η ψυχαγωγική εκπομπή σε βίντεο που έπαιξε σατίρισε τη φωνή του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη.

Ωστόσο ο κύριος Κενανίδης πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα, γεγονός που επισημάνθηκε στους συντελεστές της εκπομπής από τον δικηγόρο του, χωρίς όμως αυτοί να ανασκευάσουν.

H απάντηση των «Ράδιο Αρβύλα» για την καταδίκη τους επειδή σατίρισαν καρκινοπαθή

Έτσι, τον λόγο πήρε η δικαιοσύνη η οποία τους επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη, σε δηλώσεις του είπε:

«Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κύριο Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν.

Αντηλλάγησαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Κενανίδης δεν σατιρίστικε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της. Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Δόθηκε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές».