Η Deutsche Welle για το σκάνδαλο «Κοριόπολις»

Την προσοχή των Διεθνών ΜΜΕ έχει προσελκύσει το σκάνδαλο "Κοριόπολις".

Η Deutsche Welle για το σκάνδαλο «Κοριόπολις»

Διεθνής είναι πλέον ο αντίκτυπος από την ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο «Κοριόπολις», που αφορά σε παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι ανέπτυξαν την «δράση» τους από το 2011. Την περασμένη Τετάρτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ανακοίνωσε τις ποινές στους κατηγορούμενους, σε ένα θέμα που έκανε «τον γύρο της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Deutsche Welle: "Η είδηση της καταδίκης ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητη από τον γερμανικό τύπο".

Η εφημερίδα Deutsche Zeitung γράφει: "Εξαιτίας της εμπλοκής τους σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη χρονιά του 2011, 58 άτομα καταδικάστηκαν την Τετάρτη στην Αθήνα σε έως και δέκα χρόνια φυλάκισης, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή. Οι καταδικασθέντες έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση".

Πιο αναλυτικό το σχετικό άρθρο της αθλητικής εφημερίδας Kicker: "Δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απόπειρα εκβίασης: σε ποινές φυλάκισης έως και δέκα χρόνων καταδικάστηκαν 58 άτομα στην Ελλάδα τα οποία ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο στημένων αγώνων το 2011. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για παράδειγμα, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων για δωροδοκία, χειραγώγηση και παράνομα στοιχήματα. Η μεγαλύτερη ποινή, δέκα ετών, επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη ο οποίος κατηγορήθηκε επιπλέον για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απόπειρα εκβίασης και παράνομη οπλοκατοχή".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ