Ανακοίνωση ETEΡ: «Sport 24 όπως Sentra FM»

«Δεν μας εκπλήσσει η κίνηση των διοικούντων να στείλουν με εξώδικο στα σπίτια όλων των τεχνικών του ραδιοσταθμού «SPORT 24» τις απολύσεις τους», αναφέρει η ΕΤΕΡ.

Ανακοίνωση ETEΡ: «Sport 24 όπως Sentra FM»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) μετά την απόφαση της 24 Media να μην εκπέμπεται πλέον σήμα στους 103.3, τη συχνότητα που μέχρι το τέλος Μαρτίου χρησιμοποιούσε το Sport24 Radio.

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:

Με τον όμιλο του Δ. Μάρη «24MEDIA Group», που έχει μεταξύ άλλων μέσων ενημέρωσης και τους ραδιοσταθμούς «SPORT 24» και «LEGEND» (μέχρι πρότινος…), έχουμε αναγκαστεί να ασχοληθούμε πολλές φορές στο κοντινό παρελθόν και μάλιστα αποκλειστικά για δυσάρεστους λόγους. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν η κίνηση των διοικούντων την περασμένη Παρασκευή να στείλουν με εξώδικο στα σπίτια όλων των τεχνικών του ραδιοσταθμού «SPORT 24» τις απολύσεις τους. Κίνηση ιδιαίτερα προβληματική, όταν μάλιστα δεν έχει τηρηθεί καμία διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εργαζόμενους, όπως την προβλέπει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ελληνικός νόμος.

Έτσι και αλλιώς από την δημιουργία του, ο συγκεκριμένος όμιλος, είχε πολλές φορές επιδείξει προβληματική συμπεριφορά απέναντι τους εργαζόμενους. Λες και ζήλεψε ο Μάρης τα λάθη του (ούτως ή άλλως συνεταίρου του) Μπόμπολα σχετικά με την συγκεκριμένη συχνότητα του πάλαι ποτέ «SENTRA FM».

Να τονίσουμε εδώ πως αν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έκανε σωστά την δουλειά του και αντιδρούσε στις καταγγελίες μας για τον όμιλο Μάρη, τότε θα είχαμε άλλη (καλύτερη για όλους) εξέλιξη. Δυστυχώς, η λειτουργία της Αρχής επικουρεί την ασυδοσία των εργοδοτών. Κάθε εργοδοτικό σχέδιο όμως, όσο δόλιο και αν είναι, έχει κενά που αν τα έχεις εντοπίσει (καταδείξει) και έχεις μαζί σου τους εργαζόμενους τότε κάποιοι (εργοδότες) θα περάσουν δύσκολες στιγμές.

Λέμε, ευθέως στον ίδιο τον Δ. Μάρη, να πάρει άμεσα πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων τεχνικών και να μην δοκιμάζει την υπομονή μας. Αν νομίζει ότι έχει κάτι να κερδίσει από αυτές τις κινήσεις του κάνει λάθος. Η Ένωση μας έχει αντιληφθεί καιρό τώρα τις διαθέσεις του και έχει την πείρα να τις αντιμετωπίσει επιτυχώς. Η απάντησή μας θα εξαρτηθεί από τις επόμενες κινήσεις του Δ. Μάρη και θα είναι ευθέως ανάλογη αυτών.

Ευχόμαστε δύναμη στους απολυμένους συναδέλφους μας, υποσχόμαστε ότι θα είμαστε στο πλάι τους με κάθε τρόπο μέχρι την δικαίωσή τους.