Έκκληση στους ραδιοσταθμούς και τα κανάλια: «Παίξτε περισσότερη ελληνική μουσική»

Στην εποχή του κορονοϊού, αναπτύσσεται το «Κίνημα για τη μουσική και τους Έλληνες πρωταγωνιστές της» και προτρέπει: «Παίξτε περισσότερη ελληνική μουσική».

Έκκληση στους ραδιοσταθμούς και τα κανάλια: «Παίξτε περισσότερη ελληνική μουσική»

Όλοι oι δικαιούχοι των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (GEA, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, GRAMMO, ΕΔΕΜ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ) συνασπίζονται και ζητούν αρωγή από τα ραδιόφωνα.

Εξηγούν ότι όλες οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ) παραμένουν κλειστές και όλες οι μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, festival, κλπ) ματαιώθηκαν.

Στην προσπάθεια τους λοιπόν να διασφαλίσουν ένα στοιχειώδες έσοδο και γνωρίζοντας ότι μια από τις ελάχιστες πια πηγές εσόδου τους είναι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί από τους οποίους οι αμοιβές διανέμονται βάσει playlist, ζητάνε «από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδος, συνδρομητικούς και μη, μεγάλους και μικρούς, μουσικούς και ειδησεογραφικούς, να αυξήσουν ραγδαία το μερίδιο της εγχώριας μουσικής που εκπέμπουν!».

Κάτι παρόμοιο έχει γίνει και στη Δανία, όπου: «οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετά από υπουργική εισήγηση, αύξησαν το μερίδιο της δανέζικης μουσικής στα κανάλια τους από το 49% στο 80%!».

«Πρέπει να φροντίσουμε τους ανθρώπους της μουσικής οι οποίοι είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν με τις δημιουργίες τους, να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, να κτίσουμε τα όνειρα μας από την αρχή και να έρθουμε ξανά πιο κοντά ο ένας στον άλλο».

πηγή: e-tetradio.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας