Η ΕΡΤ «εξαφάνισε» δελτίο τύπου εκπομπής της από το site της

Το «ανέβασμα» έγινε όπως γίνονται συνήθως με όλα τα ΔΤ, μηχανικά θα λέγαμε, το «κατέβασμα» όμως σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε με άνωθεν εντολή...

Η ΕΡΤ «εξαφάνισε» δελτίο τύπου εκπομπής της από το site της

Το Δελτίο Τύπου αφορούσε την εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «Αφύλαχτη Διάβαση» που παρουσιάζει ο Θωμάς Σίδερης, κάθε Σάββατο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στις 12 το μεσημέρι. Ηταν για την εκπομπή που μεταδόθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Ενα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η μάχη της παράγκας», ένα ιστορικό οδοιπορικό στη Δραπετσώνα του 1960 και στους κοινωνικούς αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοι του προσφυγικού δήμου με βασικό αίτημα την αυτοστέγαση και που στάθηκε η αφορμή για να γραφτεί το τραγούδι «Δραπετσώνα».

«Η μάχη της παράγκας είναι ένα ζήτημα που ανέδειξε και κατέγραψε τη Δραπετσώνα με ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό τρόπο στις συνειδήσεις των Ελλήνων μέσα από τους στίχους του Λειβαδίτη και τη μουσική του Θεοδωράκη: "εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί…"» έγραφε το Δελτίο Τύπου δίνοντας το ιστορικό των γεγονότων.

Αυτό λοιπόν το Δελτίο Τύπου εξαφανίστηκε από το site της ΕΡΤ. Ανέβηκε κανονικά ΕΔΩ (διεύθυνση με το url: https://press.ert.gr/radio/i-machi-tis-paragkas-drapetsona-1960-ena-radiofoniko-ntokimanter-sto-proto-programma-09-11-2019/?fbclid=IwAR2aGDPUO4eckkqHcO3MOhdhA6hkI6siHaawW2VrXmTgCN93D2R-h3TaS-8) αλλά τώρα βγάζει «Ουπς... Σφάλμα 404. Συγνώμη, αλλά η σελίδα που ψάχνετε δεν υπάρχει».

Οι πληροφορίες μας θέλουν να έπεσε σήμα από ψηλά να κατέβει το Δελτίο Τύπου. Λόγω προσφυγικού. Ισχύει; Εκτός και αν έγινε κατά... λάθος.

e-tetradio.gr