Οι περικοπές και το δελτίο ειδήσεων του OPEN στο Δ.Σ του καναλιού

Το πρώτο Δ.Σ. του νέου σχήματος στο OPEN πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

Οι περικοπές και το δελτίο ειδήσεων του OPEN στο Δ.Σ του καναλιού

Σύμφωνα με τα παραπολιτικά βασικά αντικείμενα της συζήτησης ήταν ενδεχόμενες περικοπές στο κανάλι και οι ανακατατάξεις που αθ έρθουν στο τέλος της χρονιάς εφόσον οι αριθμοί του κεντρικού δελτίου ειδήσεων δεν ξεκολήσουν από το 5% της τηλεθέασης.

Αναλυτικά τι αναφέρεται στη στήλη secret των Παραπολιτικών:

«Το πρωί της περασμένης Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η παρθενική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Open με τη νέα του σύνθεση. Σε αυτό συμμετέχουν ο γνωστός από τη θητεία του στον Ομιλο ΑΝΤ1 και όχι μόνο, Γιώργος Λεβέντης, ο Duncan Ηooper, ο οποίος έχει διατελέσει αρχισυντάκτης των ψηφιακών πλατφορμών του Euronews, ο Lucian Sarb, με μακρόχρονη προϋπηρεσία σε διοικητικές θέσεις σε διεθνή Media Groups, και ο πρώην υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, η παρουσία του οποίου -πέραν, φυσικά, της πορείας του στη δημοσιογραφία, από την οποία πάντως αποχώρησε εδώ και χρόνια χάριν της πολιτικής- μαρτυρά για ακόμα μία φορά τις ισχυρές αναφορές της πλευράς Σαββίδη στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Το σχήμα συμπληρώνεται από τον στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και CEO της DIMERA, Αρτούρ Νταβιντιάν, την πρόεδρο της Δ.Σ., Λουντμίλα Μπορόντινα, τη διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού, Κική Συλβεστριάδου, και τον νομικό Κωνσταντίνο Φωτιάδη. Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε επί τάπητος, εκτός βεβαίως των διαδικαστικών θεμάτων, είναι η περαιτέρω περιστολή των λειτουργικών δαπανών (χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα του προϊόντος, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό) και, φυσικά, η ανάγκη να δοθεί ώθηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Νίκη Λυμπεράκη , που δεν λέει να ξεκολλήσει από το 5%.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός των άλλων, το νέο Δ.Σ. θα λειτουργεί και εν είδει άτυπης επιτροπείας στη διεύθυνση του τομέα Ενημέρωσης, από την οποία η ιδιοκτησία έχει σοβαρά παράπονα. ‘Οπως σας έχει πληροφορήσει η στήλη, έχει υπάρξει μάλιστα και συγκεκριμένο τελεσίγραφο, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προκύψουν πολυεπίπεδες εξελίξεις»…